LUDILO!

SPEKTAKL! BUFON ĆE I U 46. GODINI BRANITI ZA PARMU: Neće u penziju, hoće na još jedan Mundijal!?

Autor Milutin Vujičić

Proslavljeni italijanski čuvar mreže braniće boje Parme i u naredne dve godine.

Izvor: EPA/ELISABETTA BARACCHI/ANSA

Legendarni Đanluiđi "Điđi" Bufon je u januaru proslavio 44. rođendan, ali na kraj karijere i ne pomišlja.

U Parmu, klub u kojem je ponikao, vratio se prošlog leta nakon dve decenije, a nakon novog poteza vlasnika i predsednika kluba Kajla Krausa, tu će ostati bar još dve godine. Na današnjoj konferenciji za novinare saopšteno je da je ugovor sa Bufonom produžen sve do kraja juna 2024. godine.

To znači da će Bufon, čiji klub trenutno nastupa u Seriji B, braniti sve do 47. godine.

Još kao omladinac Parme, Bufon je 1994. godine bio priključen seniorskom timu, a u klubu je ostao do 2001. godine, kada je prešao u tabor Juventusa. Navijači mu to nisu nikada oprostili, pa je bilo i problema kada se posle dve decenije kasnije vratio u njihovo jato.

U torinskom klubu stekao je status božanstva. Jedan je od retkih igrača koji, nakon afere Kalčopoli i izbacivanja Juventusa u Seriju B, nije napustio klub, a ostao je do 2018. godine, kada se iz Torina preselio u Pariz.

Tamo je bio samo sezonu, pose čega se vratio među bjankonere, za koje je nastupao još dve sezone.

"Radi se o velikom igraču i ponosni smo zbog ove činjenice. Osim liderskih, Bufon poseduje i sjajne ljudske kvalitete. Poseduje veliku strast prema ovom klubu, što pokazuje svakog dana. Mnogo smo srećni zbog njegove podrške i posvećenosti", istakao je Kraus.

Klub u ovom trenutku ne može da se pohvali dobrim plasmanom, s obzirom da je tek na 14. mestu u Seriji B i mnogo bliže borbi za opstanak nego povratku u elitni rang.

Nezvanično, Bufonov cilj je da ode na Svetsko prvenstvo 2026. godine...