OPA!

PUKLO! JUNAJTED HOĆE DA PRECRTA RONALDA, ALI NE ZNAJU KAKO: Rangnik ga ne trpi, a zato se NEĆKAJU i kandidati za trenera

Autor Milutin Vujičić

Kristijano Ronaldo nije ispunio očekivanja po povratku u Mančester junajted.

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo stigao je u poslednjim danima letnjeg prelaznog roka u Mančester junajted, a čini se da u klubu nisu najbolje razmislili o tom transferu pošto im je mnogo toga poremetio u koncepciji. Složili su tim bez Ronalda, pa potom preko noći morali sve da menjaju i to i dalje ne izgleda dobro.

Ne bi bilo problema da Ronaldo igra kao prethodnih sezona, ali ni njegova forma nije blistava, pa zbog toga - kao i mnogih drugih stvari - klub pokušava da pronađe način kako da ga se reši.

Najnezadovoljniji je trener Ralf Rangnik koji ne može da uklopi Ronalda u svoje ideje o fudbalu u kome je osnovna ideja visoki presing, a čini se da će kada na leto postane direktor - upravo tražiti čoveka slične filozofije. Za sada se spominju najviše Maurisio Poketino i Erik ten Hag, pa je vreme da počnu da im pripremaju teren.

Rangnik gubi strpljenje sa Ronaldom pošto je postigao svega jedan pogodak na poslednjih deset utakmica, bilo je i selidbi na klupu, ali problem mu prave i drugi napadači.

Edinson Kavani je stalno povređen, Mejson Grinvud je suspendovan dok se do kraja ne ispita slučaj nasilja nad devojkom, tako da su očekivanja od Kristijana Ronalda izuzetno velika, međutim Portugalac nikako ne može da povrati staru formu, što je opet možda i previše očekivati sa 37 godina.

Tokom februara je Ronaldo pogodio samo jedan gol iz 28 šuteva i zbog toga Ranngik želi da ga se reši pre idućeg leta, ali ima ugovor na još godinu dana...

Zbog toga polako počinje da razmišlja koji je najbezbolniji način da ostane bez petostrukog osvajača Zlatne lopte, pošto je u ovom trenutku veći teret - nego doprinos. Iako njegova statistika ove sezone nije loša - 15 golova i tri asistencije na 31 meču, ali to je ipak Ronaldo.