ZAMISLITE OVO!

FUDBALSKI ZEMLJOTRES: SVI STRANCI MOGU DA NAPUSTE RUSIJU "ZA DŽ"!? 132 igrača smeju da raskinu ugovor, tu je i 8 SRPSKIH

Autor Milutin Vujičić

Navodno se vrši pritisak na FIFA da igrači raskinu ugovor bez posledica, naravno ako to žele.

Izvor: Profimedia

FIFA i UEFA odlučile su da suspenduju reprezentaciju Rusije, odnosno Spartak iz Moskve, iz međunarodnih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini, ali izgleda da tu nije kraj.

Nakon što je Međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPRO) podržao poteze FIFA i UEFA, sada se pojavila informacija da su zatražili od "krovne organizacije" da se svim inostranim fudbalerima koji igraju u Rusiji dozvoli da bez ikakvih posledica raskinu ugovore!

To bi bio veliki presedan pošto bi tim potezom Premijer liga Rusije, inače trenutno deseta na UEFA rang-listi, mogla da ostane bez čak 132 fudbalera od kojih klubovi ne bi zaradili ni dinara.

Informaciju je lansirao holandski "Vi" za koji je član borda Luis Everard potvrdio da se trenutno vode pregovori oko toga.

"Tražili smo od FIFA to da uradi. Ovo je mera koja bi uskoro mogla da bude usvojena. Zbog rata bi igračima trebalo omogućiti da raskinu ugovor bez nadoknade", rekao je Everard.

Zbog ratnih sukoba u Ukrajini, i sve većih sankcija po Rusiju, navodno smatraju da bi fudbalerima koji nastupaju u Premijer ligi Rusije trebalo da bude dozvoljeno da napuste zemlju.

Trenutno u Rusiji igra ogroman broj inostranih fudbalera od kojih je najviše Brazilaca (čak 13), dok su tu i osmorica srpskih igrača: Đorđe Despotović, Uroš Radaković i Goran Čaušić (Arsenal Tula), Miroslav Bogosavac (Ahmat), Ivan Miladinović (Nižnji), Nemanja Glavčić (Himki), Nemanja G. Miletić (Ufa) i Dominik Dinga (Ural).

Izvor: Arena sport/printscreen

Prema sajtu za procenu vrednosti fudbalera, najvredniji igrači Premijer lige Rusije su Malkom (Zenit, 22 miliona), Barios (Zenit, 20), Vendel (Zenit, 19), Klaudinjo (Zenit, 16), Santos (Zenit, 16), Kvaratskešelija (Rubin, 16), Jazidži (CSKA, 15)...

Za sada nema informacija da je iko zatražio raskid ugovora, a ako bi se to desilo - nastao bi potpuni haos na evropskom i svetskom tržištu fudbalera. Odjednom bi tako desetine fudbalera, ako ne i svih 132, došlo u situaciju da traži novi klub van Rusije.