ŽESTOKO...

ZVEZDA IGRA PROTIV TREĆERAZREDNOG TIMA? Bivši trener Partizana isprozivao Rendžers, ali i još jednog velikana!

Autor Nebojša Marković

Lotar Mateus je baš negativno govorio o jednom nemačkom klubu...

21. 3. 1961. Lotar Mateus
Izvor: MN Press

Nekadašnji trener Partizana Lotar Mateus žestoko je isprozivao škotski Rendžers, protivnika Crvene zvezde u osmini finala Lige Evrope.

Nemac je to zapravo učinio indirektno, pošto je legenda Bajern Minhena koristila priliku da prozove rivalsku Borusiju iz Dortmunda!

Naravno, u čitavoj priči, nekadašnjem treneru Partizana verovatno ni na kraj pameti nije bilo da je negativno komentarisao kvalitet narednog protivnika Zvezde na evropskoj sceni.

On se samo naslađivao nad ispadanjem Borusije Dortmund iz Lige Evrope upravo od škotskog giganta.

"Zaista mi je draga Borusija Dortmund. To je veliki klub koji ima sve što jedan fudbaler ili navijač mogu da požele. Imaju sposobno rukovodstvo, jedne od najboljih navijača na svetu, neverovatan stadion. A poslednje što su ostvarili je zaista specijalna 'tripla kruna' sačinjena od sramotnih neuspeha: prvo u Ligi šampiona, pa u Kupu Nemačke i sada u Ligi Evrope", kaže Mateus.

On se tek zagrevao za prozivke na račun Dortmunda.

"Poslednje što je Dortmund uradio je ispadanje od trećerazrednog tima, Glazgov Rendžersa, u Ligi Evrope. Neverovatno. A Rendžers je u prvenstvu Škotske iza Seltika, koji je uspeo da u Evropi ispadne od norveškog Bode Glimta. Dortmund se obrukao na svim frontovima."

Na kraju je imao šta još da poruči "milionerima".

"Zaista sumnjam da su Rendžers, Sporting ili Sankt Pauli približno ekonomski moćni kao Dortmund, a opet je uspeo da ispadne od njih. Možda je novi početak potreban Dortmundu, da se ne bi brukao protiv trećerazrednih timova i da ne bi šampionsku trku završavao u februaru", poručio je Lotar Mateus.