Poraz!

PRAVILI PAKAO ZA VLAHOVIĆA, "IZGOREO" BEK FIORENTINE: Autogol u 91. minutu vodi Juventus ka finalu!

Autor Dušan Ninković

Možda je tim iz Firence bio bolji večeras, ali to nije uspeo da materijalizuje. Onda je stigla kazna...

Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Dušan Vlahović nije uspeo da zatrese mrežu Fiorentine na prvom meču koji je igrao protiv svog nekadašnjeg tima, ali je Juventus uspeo da stekne prednost pred revanš u polufinalu Kupa Italije. Za to je krivac dofanzivac tima iz Firence Lorenco Venuti koji je u nadoknadi matirao sopstvenog golmana.

Na meču koji je obeležila koreografija posvećena Dušanu Vlahoviću, njegovo nerviranje navijača, kao i uvrede koje je dobijao pre meča, nismo videli spektakularan fudbal, a domaći tim bi mogao čak da žali i za pobedom.

Fiorentina - Juventusw 0:1 (0:0)
/Venuti ag 90+1/

Posebno se to odnosi na prvi deo meča kada su Ljubičasti iz Toskane bili bolji rival od gostiju, koji dobrih sat vremena nisu uspevali ozbiljnije da priprete. I kada su počeli, to je bilo tek sporadično, na individualni kvalitet nekog od ofanzivaca, kako uglavnom i uspevaju da priprete ove sezone.

Na kraju, da se meč u Firenci ne završi bez golova, morao je da se potrudi Venuti. Bek fiorentine nespretno je intervenisao nakon jednog centaršuta Juventusa i loptu sa samo nekoliko metara udaljenosti, na drugoj stativi, poslao u nebranjenu mrežu.

Istog trenutka su Nikola Milenković i on pali na kolena jer je to značilo i poraz, ali situacija nije mogla da se popravi.

Fiorentina će zbog tog detalja u revanšu juriti zaostatak, a Juventus je napravio veliki i možda pomalo nezasluženi korak ka finalu Kupa Italije.