Sećanje

ČETIRI GODINE SU PROŠLE, A ITALIJA I DALJE PLAČE ZA NJIM: Pred meč je stalo srce šampiona, a saigrači su pali od šoka!

Autor Nikola Lalović

Na današnji dan 2018. godine preminuo je Davide Astori.

Izvor: Profimedia

Na današnji dan pre četiri godine desila se jedna od najvećih tragedija italijanskog fudbala. Pred meč Fiorentine i Udinezea od srčanog udara je u svojoj hotelskoj sobi preminuo kapiten "viole"Davide Astori. 

Tada su svi mečevi Serije A i Serije B otkazani, a nekadašnji Astorijevi saigrači Dijego Lopez i Karlos Sančez su, kada su čuli vesti o njegovoj smrti kolabirali na terenu!

Pred sve evropske mečeve nakon tog tragičnog događaja održan je minut ćutanja, a Fiorentina je povukla Astorijrev broj 13 iz upotrebe i sada navijači "viole" imaju nekoliko zastava sa tim brojem i njegovim prezimenom na tribini.

Predsednik Fiorentine je nakon smrti Astorija istakao da je štoper trebalo već u ponedeljak odmah nakon meča da produži svoj guvoro sa klubom, a kada je Italija osvojila Evropsko prvenstvo titulu je kapiten Đorđo Kjelini posvetio upravo svom prijatelju i bivšem saigraču.

"Želeli bismo da posvetimo ovu pobedu milionima Italijana širom sveta koji nisu dozvolili da se nijednog trenutka ne osećamo sami, koji su nas pratili. Takođe posvećujemo ovaj pehar Davideu Astoriju, za koga bismo želeli da je ovde sa nama. On je uvek prisutan u našim srcima i glavama", emotivno je ponetirao Kjelini.