Mora bolje!

UHVATILO NAS JE NEKO LUDILO U ZADNJIH 10 MINUTA: Jojić i Rikardo se oglasili posle drame u Humskoj!

Autor Nikola Lalović

Delovalo je da je sve gotovo, a onda...

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su uspeli da zadrže prvo mesto na tabeli Superlige Srbije pošto su pobedili Mladost iz Lučana sa 2:1. Gol nekadašnjeg đaka crno-bele škole fudbala Milana Bojovića u 88. minutu je sve zakomplikovao, ali je na kraju tim došao do pobede.

Strelci za Partizan bili su Rikardo Gomeš u 42. minutu i Miloš Jojić u 54. a iskusni vezista ponovo ističe da su tri boda najvažnija.

"Na kraju dana je najbitnije da smo osvojili tri boda, to nam je bio cilj. Znali smo da nas, posle onakvog derbija, očekuje izuzetno teška utakmica, jer smo psihički i emotivno bili dosta ispražnjeni, ali kontrolisali smo meč sve vreme, postigli gol, a posle je i bilo lakše da se igra.Dali smo i drugi gol i onda ulazimo u neko "ludilo" poslednjih deset minuta, gde primamo gol, a potom samo što smo krenuli s centra, gosti su imalistopostotnu šansu, zbog nedostatka komunikacije, i mogli smo da prospemo sve za jedan minut. Opet kažem, najbitnije je da smo ostvarili naš cilj i da smo uzeli tri boda", ispričao je Jojić.

Ne sme crno-beli tim da dozvoli sebi takve padove u igri i ovo je opomena za kasnije. 

"Sigurno da da. Nije ovo prvi put da dolazimo u ovakvu situaciju, doduše nije ih ni bilo mnogo, ali fudbal je nepredvidiv i trenutak nepažnje može da te kazni, tako da treba da budemo srećni i zadovoljni posle ove utakmice, jer smo ostvarili cilj i uspeli da sačuvamo prednost", dodao je Jojić. 

On je za sada najbolji asistent tima, a po broju golova se pogotkom protiv Mladosti izjednačio sa Kvinsijem Menigom. 

"Ne znam taj podatak oko golova u poređenju sa drugim igračima, ali broj asistencija znam. Uvek sam isticao ekipu ispred svog ličnog uspeha, jer kada ekipa igra dobro, kada pobeđuje, kada dajemo puno golova, onda će se svako od nas i upisati u strelce i biti asistent, tako da moram da se zahvalim timu – do sada smo u prvenstvu i kroz Evropu, uključujući i kvalifikacije, igrali veoma dobro, dali smo puno golova, malo primili. Istakao sam se asistencijama i golovima, ali ima još mnogo da se igra i imam neke zacrtane ciljeve na kraju prvenstva, kao i svaki igrač, ali jedini naš zajednički cilj je titula."

Vreme nije bilo naklonjeno ni igračima, ali ni navijačima. 

"Jeste, hladno je bilo danas i na trbina i dole, na terenu. Ljudima koji su došli hvala na podršci! Nije bilo kao na prošloj utakmici na domaćem terenu, ali svaki čovek koji dođe na stadion mnogo znači i ovom prilikom se opet zahvaljujem i pozivam ih da uvek dođu i da nam budu vetar u leđa, jer ta bodovna razlika u odnosu na drugoplasiranu ekipu se malo smanjila, mada ima još mnogo da se igra, ali uz njihovu pomoć će nam biti mnogo lakše da zadržimo prvo mesto", zaključio je Jojić.

I strelac drugog gola Rikardo Gomeš je istakao da je ovo bio jako težak meć za ekipu.

"Meč je bio težak, mislim da to nije zbog derbija. To je jedna utakmica, izgubili smo i gotovo. Što se tiče današnjeg meča, protivnik je bio jak, trčao je puno, bio je zatvoren i teško je bilo ući, ali mislim da smo kontrolisali igru od prvog poluvremena. Propustili smo dosta prilika i na kraju smo i primili gol, poslednji minuti su bili takvi, ali naravno da smo zaslužili pobedu i bilo bi još bolje da nismo propustili neke šanse koje smo imali", smatra Rikardo.

On takođe meč sa Lučancima ističe kao opomenu da koncentracija mora da bude prisutna svih 90 minuta. 

"Ovo je razlog zbog kojeg smo bili fokusirani 90 minuta, jer znamo da je meč gotov tek onda kada čujemo poslednji sudijski zvužduk. U svakom trenutku možemo primiti ili postići gol, ova utakmica je bila neizvesna do samog kraja, ali dobro je-pobedili smo na ovom meču, sada je vreme za odmor do subote“, zaključio je Rikardo.