Dobra vest?

RENDŽERS U PROBLEMU, UEFA POKRENULA ISTRAGU PROTIV ŠKOTA: Zvezdu čeka prazan stadion u Glazgovu?!

Autor Dušan Ninković

Ispituju se događaji nakon meča protiv Borusije iz Dortmunda.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je izvukla Glazgov Rendžers u osmini finala Lige Evrope, a škotski tim će za propust u organizaciji meča prethodne faze biti podvrgnut disciplinskom postupku. Zbog ulaska navijača u teren nakon izbacivanja Borusije iz Dortmunda, Škote čeka kazna.

Nije poznato kakva bi ona mogla da bude, da li uslovna, novčana ili čak i igranje pred praznim tribinama protiv crveno-belih, ali se klub ubrzo oglasio da osudi neprikladno ponašanje.

U saopštenju tima iz Glazgova navodi se da oni ne podržavaju takve postupke, da će roditelji btii kažnjavani zbog dece na terenu i da njihovi fudbaleri dobijaju preporuke da ne poklanjaju dresove navijačima.

Ipak, ta reakcija stiže kasno. UEFA je već pokrenula postupak iako su se na terenu nakon meča protiv nemačkog giganta uglavnom nalazila deca.

"Imamo nultu toleranciju za ulazak publike na teren. Svaki roditelj za kojeg bude utvrđeno da pomaže detetu da uđe na teren biće podvrgnut disciplinskom postupku kluba. Takođe, našim igračima je savetovano da gledaocima koji ulaze u teren ne daju dresove", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Podsećamo, prvi meč škotskog i srpskog tima igra se 10. marta u Glazgovu, dok je revanš Zvezde i Rendžersa sedam dana kasnije u Beogradu. Pobednik ovog dvomeča - a Dejan Stanković veruje da Zvezda ima šanse, plasiraće se u četvrtfinale, među osam najboljih timova u Ligi Evrope!

U Beogradu će stadion, verovatno, biti pun!