Malo je falilo!

DRAMA U HRVATSKOJ - DVE STRAŠNE ŠANSE U NADOKNADI: Ovako je lider prosuo bodove u Zagrebu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Bili su tako blizu pobede, a nisu stigli do nje...

Izvor: Youtube/Arena Sport TV/screenshot

Fudbaleri Osijeka imali su idealnu priliku da u petak uveče povećaju prednost u odnosu na jabliže pratioce i bezbedno sačekaju ostatak kola u hrvatskom prvenstvu, ali nisu uspeli da pobede u Zagrebu. Njih je zaustavila Lokomotiva (0:0), tim koji je u nadoknadi vremena dva puta izbacio loptu sa gol-linije.

Fudbaleri koje trenira Nenad Bjelica propustili su dve ogromne šanse, a heroji domaćeg tima, ali i Dinama, Rijeke i Hajduka postali su Josip Pivarić i Jon Mersinaj.

Njih dvojica su u roku od samo nekoliko desetina sekundi uspeli da se nađu na pravom mestu i loptu spreče da zatrese mrežu tima iz Zagreba. Prvi je na scenu stupšio Pivarić, čija je interevencija bila veoma neobična.

On je uklizao iza leđa svog golmana, kojeg je lopta prošla, a nakon što je pravovremeno reagovao pogodio je prečku Lokomotivinog gola. Lopta se odbila u polje, on na vreme ustao i rasčistio opasnost na početku sudijske nadoknade.

Ubrzo je usledio još jedan dobar napad gostiju iz Slavonije, a tom prilikom je pogrešio i golman Zagrepčana. Njemu je lopta ispala, ali je nekadašnji mladi reprezentativac Albanije bio na pravom mestu da otkloni opasnost.

Zbog ovih intervencija Osijek nije stigao do pobede, a Dinamo iz Zagreba će imati priliku da ih prestigne na čelu tabele. Blizu su i Rijeka i Hajduk, koji ima dva meča manje od aktuelnog lidera. Jedan od tih susreta je protiv Dinama iz Zagreba i mogao bi da odluči prvenstvo!

Pogledajte najzanimljivije trenutke iz nadoknade vremena:

Lokomotiva - Osijek
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Pogledajte tabelu u Hrvatskoj:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt