KO ĆE IGRATI?

RENDŽERS DOMINIRAO PRED ZVEZDU, ALI SU SE ISPROMAŠIVALI: Spasio ih rezervista, menjaju li plan za Stankovića?

Autor Milutin Vujičić

Kemar Ruf ove sezone uglavnom ulazi sa klupe, ali uvek napravi razliku.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda sledećeg četvrtka gostuje Rendžersu u prvom meču osmine finala Lige Evrope, a uoči tog evropskog susreta aktuelni prvak Škotske slavio je protiv Aberdina.

Poslednji tim koji je uspeo da se "ubaci" pre Seltika i Rendžersa, još davne 1985. godine, dobro se držao na "Ajbroksu" sve do 81. minuta kada je rezervista Kemar Ruf uspeo da rasprši snove gostujućih napadača. Njegov pogodak na deset minuta do kraja susreta bio je dovoljan da Đovaniju van Bronhorstu padne kamen sa srca - 1:0!

Iako su "policajci" čitav meč dominirali u posedu lopte (64%), i Aberdinu nisu dozvolili nijedan šut ka golu, bili su vrlo neprecizni kada bi došli pred 16 metara rivala.

Samo dva od 20 udaraca su išla među stative Luisa, a pošto su zakazali Morelos, Sakala i Kent, morao je da uđe Kemar Ruf i ponovo postane heroj navijača. Bivši napadač Lidsa i Anderlehta nije u prvom planu ove sezone, uglavnom ulazi sa klupe, ali već je sakupio 13 golova u svim takmičenjima.

Videćemo da li će to Van Bronhorsta, čiji tim opet deli prvo mesto na tabeli u Škotskoj sa Seltikom, to naterati na određene promene pred Crvenu zvezdu.

Za sada deluje da u timu neće biti Dijaloa, Hadžija, Dejvisa, možda ni Remzija...