Uživo

PARTIZAN PREŽIVEO DRAMU U SUBOTICI - PENAL U 85. ODLUČIO: Sudija gledao VAR, crno-beli ipak pobegli Zvezdi!

Izuzetno teška utakmica za crno-bele, ali Partizan je ipak uspeo da slavi!

Izvor: MN Press

Teško, naporno, dramatično, ali ipak uspešno - tako bi se moglo sumirati Partizanovo gostovanje u Subotici. Lider šampionata uspeo je da upiše i drugu pobedu ove sedmice u Superligi, ali tek nakon gledanja VAR snimka, pogotka iz penala i mnogo tenzije u završnim minutima meča.

SPARTAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Natho pen. 85/

Ekipa Aleksandra Stanojevića je u četvrtak bila pod pritiskom da mora da pobedi pošto je prethodno Crvena zvezda trijumfom uspela da ih na dva sati zameni na čeli tabele domaćeg prvenstva.

Ovoga puta su oni igrali prvi, ali pritisak se činio još većim. Po teškom terenu u Subotici, protiv odličnog i motivisanog protivnika, Partizan je jedva uspeo da upiše nova tri boda.

Glavni detalj na meču odigrao se u 81. minutu, kada je Nemanja Jović posle jednog duela pao u šesnaestercu Spartaka, mada sudija Lazar Lukić isprva nije pokazao na penal za goste. No, kada je posle par minuta lopta napustila igru, bio je pozvan da ipak pogleda VAR snimak.

Nakon dugog gledanja ponovljenog snimka, videlo se da je kontakta između Jovića i defanzivca Spartaka bilo, ali se čekala odluka da li je to bilo dovoljno za jedanaesterac. Lukić je procenio da jeste, pa je Bibars Natho u 85. minutu zatresao mrežu!

Donelo je to veliko slavlje igračima Partizana, ali i olakšanje. Usledile su potom varnice, koškanja i nekoliko oštrijih duela u završnim minutima meča, koji je zbog raznih prekida trajao čak 99 minuta.

Ipak, Spartak u dugačkoj nadoknadi nije mogao da šokira crno-bele, pa je Partizan uspeo da sada prebaci pritisak na "večitog" rivala.

U ranijoj fazi meča, obe ekipe su imale svoje šanse. Najbolje je propuštao Partizan, preko Nikole Terzića, ali su i domaći imali šta da prikažu i testiraju Nemanju Stevanovića u nekoliko navrata.

Ipak, posle svega, pričaće se samo o detaljima iz završnice meča...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
15:59

KRAJ! SPARTAK - PARTIZAN 0:1!

Trenutak odluke bio je penal u 85. minutu koji je Bibars Natho iskoristio, a sve nakon velike drame. Sviran je penal posle faula nad Nemanjom Jovićem, ali tek nakon što je sudija Lukić gledao VAR snimak. Crno-beli su uspeli da prežive u Subotici i odmaknu Crvenoj zvezdi na pet bodova uz utakmicu više.

Izvor: MNPress

15:55

KAKAV PROMAŠAJ PARTIZANA

Milovanović je izašao jedan na jedan, ali ne koristi priliku. Posle toga Nemanja Jović prebacuje gol. Ovo je mrao da bude drugi gol za crno-bele...

15:50

GUŽVA NA SREDINI TERENA!

Velika gužva na sredini terena koja nikome nije potrebna, klupe oba tima ušla su nateren i sve to nakon nekoliko oštrijih duela igrača Spartaka. Mnogo tenzija pred kraj susreta, Urošević je dobio žuti karton u redovima Partizana.

15:45

ŠTA SE DEŠAVALO U SUBOTICI?

Dakle, šta se dešavalo? Nemanja Jović je pao u šesnaestercu, Lazar Lukić nije pokazao da je to bio penal i igra se nastavila jer lopta još nije napuštala teren. Posle par minuta je sudija pozvan da pogleda VAR snimak, da se sam uveri da li jeste ili nije penal, a nakon dužeg gledanja snimka, preinačio je odluku i rešio da tri minuta kasnije pokaže da je to penal.

A onda Bibars Natho postiže gol sa bele tačke!

15:44

84' - GOOOOL, NATHO!

Partizan vodi 1:0!

Izvor: MN Press

15:42

VAR ODLUČIO - PENAL ZA PARTIZAN

Lazar Lukić kaže da je Nemanja Jović fauliran u pređašnjoj situaciji.

15:41

Ide ipak da pogleda VAR!

Lazar Lukić ide da pogleda VAR monitor, da li je bilo penala za crno-bele...

15:40

80' - Jović pada, ali nema penala

Nemanja Jović je bio u prodoru po levoj strani, ali je posle duela u šesnaestercu Spartaka procena bila da nema penala.

Ubrzo je usledio novi napad Partizana, ali Rikardo šutira pored gola.

15:38

78' - Holender i Urošević pokušavaju!

Rikardo se zagradio i odložio lpotu, Holender sa oko 15 metara šutira, a Dubljanić odbija pokušaj u korner!

Posle kornera, Urošević je blokiran, ali Šimura blokira za još jedan korner crno-belih.

15:31

72' - Rikardo pored gola!

Nema Partizan šta da čeka više - Saničanin je centrirao sa leve strane, Rikardo igrao glavom, ali udarac odlazi pored gola.

Izvor: MN Press

15:30

70' - Rošević se drži za koleno

A tek je ušao u igru, posle možda 30 sekundi. Vujačić je posle jednog duela sa njim čini se pao na njegovu nogu, a mladi Rošević se odmah uhvatio za koleno.

Deluje kao da će moći da nastavi meč.

15:28

68' - Partizan kreće ultraofanzivno!

Marko Milovanović je na terenu i to umesto desnog beka Živkovića. Dakle, dva napadača, dva krila i jedan ofanzivni vezista su trenutno na terenu u redovima Partizana.

Izvor: MN Press

15:24

65' - Jović, ali traljavo

Na brzinu je slobodan udarac izveo Bibars Natho, našao je Nemanju Jovića koji ipak traljavo pokušava levom nogom.

15:22

62' - Joviću žuti karton

Fudbaler Partizana dobija javnu opomenu jer je bio neoprezan u duelu sa Šimurom, išao je "otvorenim" đonom.

15:19

59' - I Menig je zamenjen

Kvinsija Meniga će na krilu u redovima Partizana zameniti Filip Holender.

Izvor: MN Press

15:15

55' - Urošević, samo živi zid

Bio je to slobodan udarac za crno-bele, na oko 20 metara iskosa sa leve strane. Ipak, levi bek Partizana ne uspeva da prebaci živi zid.

15:11

52' - Partizan pritiska od starta poluvremena

Kao da su krenuli jače pred gol Spartaka, ali i dalje bez pravih prilika. Nekoliko solidnih kombinacija po neravnom i tvrdom terenu, ali bez konkretnih šansi.

15:06

Dve izmene u Partizanu

Nemanja Jović i Aleksandar Lutovac umesto Nikole Terzića i Lazara Pavlovića

Nemanja Jović
Izvor: MN Press

15:05

POČELO JE DRUGO POLUVREME

14:49

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0!

Partizan je bio bolji na početku i pred sam kraj poluvremena, u središnjem delu prvih 45 minuta je i Spartak bio odličan i stvarao šanse. Na kraju će crno-beli žaliti za šansom Nikole Terzića. Nije da je bilo nezanimljivo iako još nismo videli nijedan gol...

Crno-beli će morati još jače da napadnu u nastavku.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

14:48

45' - PARTIZAN TRAŽI PENAL!

Šutirao je Nikola Terzić, lopta je pogodila jednog igrača Spartaka i otišla u korner. Svi sa klupe crno-belih su skočili da se vidi da li je to možda bio penal, ali sudija dobija znak da se nastavi igra i da je sve čisto.

14:46

43' - Kakav pokušaj Uroševića!

Nije bio idealan korner Nikole Terzića, ali je Urošević uspeo da se dobro snađe s njom, namesti se na udarac i dobro pokuša, ali Dubljanić dlanom izbija u korner!

Bila je ovo jako dobra šansa za Partizan...

14:42

40' - Marko Živković dobija žuti karton

Bio je preoštar njegov faul na sredini terena, i to nad Miloševićem.

14:39

37' - Šimura pored gola!

Pokušao je Japanac Noboru Šimura sa ivice šesnaesterca, imao je previše vremena da se namesti, ali malo pored desne stative gola Partizana.

14:37

35' - Nije Partizan ubedljiv

Imali su nekoliko dobrih šansi, naročito onu odličnu Terzića iz 11. minuta, ali igrom nisu baš ubedljivi. Dosta problema u posedu lopte, težak teren im dodatno komplikuje stvari, ali i Spartak do sada igra jako dobro.

14:31

29' - OPASNA ŠANSA ZA SPARTAK!

Srećković je imao dve šanse u samo nekoliko sekundi, ali oba put Stevanović spasava crno-bele! Dobio je loptu iz dubine, greška štopera Partizana, ali istrčava golman Stevanović na vreme!

14:29

26' - Pokušava Bijelović!

Posle slobodnog udarca Spartaka, uspeli su crno-beli da izbiju loptu iz gužve, ali potom Bijelović iz okreta pokušava sa distance. Solidan udarac, pravo u ruke golmana Stevanovića.

14:25

23' - Novi napad Partizana preko Terzića

Prošao je krilni fudbaler ovog puta po levoj strani, centrirao u sredinu, a tamo se lopta odbija do Rikarda. Ipak, požrtvovana odbrana Spartaka odmah utrčava u bloku napadača koji danas uopšte ne dobija prostor da se bolje namesti.

14:18

16' - Srećković preti Partizanu!

Uh, sada opasno i na drugoj strani. Srećković je imao previše prostora ispred Vujačića, koji nikako da ga napadne, a posle toga Nemanja Stevanović odlično brani gol Partizana.

Bila je to prva šansa za Spartak.

14:16

14' - Dobar napad Partizana

Lepa sada akcija. Uposlio je Terzić Natha na desnoj strani, lepo je potom i Izraelac pokušao da nađe Rikarda u sredini, ali defanzivci Spartaka su dobro postavljeni.

14:13

11' - KAKVA PRILIKA ZA PARTIZAN

Rikardo, a onda i Nikola Terzić - kakve prilike za crno-bele u nekoliko sekundi! Ljut je Stanojević zbog nepostizanja ranog pogotka. Bila je to velika gužva u šesnaestercu, Rikardo je bio blokiran, lopta se odbila do Terzića, ali njegov udarac po zemlji brani golman Dubljanić!

Kako je samo Spartak sada uspeo da se nekako izvuče...

Izvor: MN Press

14:07

5' - Miran početak meča

Uvodni minuti na teškom terenu u Subotici ne donose baš previše zanimljivih dešavanja.

14:02

POČELA JE UTAKMICA

Krećemo na Gradskom stadionu u Subotici!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
13:18

"MARKEC" NI U PROTOKOLU

Pre dva dana je proslavio 27. rođendan, ali danas neće biti deo tima u Subotici - Lazar Marković nije ni na klupi za rezerve. Evo koji igrači će s klupe čekati šansu na ovom meču:

SPARTAK /rezerve/: Jelovac, Todoroski, Abraham, Jezdimirović, Šćepanović, Rošević, Vidović, Rajović, Bogićević, Mihajlović, Filipović.

PARTIZAN /rezerve/: Popović, Holender, Baždar, Ostojić, Ilić, Brežančić, Milovanović, Miletić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

Izvor: Mondo/U. Arsić

13:02

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

PARTIZAN: Stevanović - Živkovič, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Pavlović - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.

Stanojević je rešio da promeni sastav. U timu nema Nemanje Miletića, Lazar Pavlović menja Jojića na sredini, dok je među stativama Nemanja Stevanović.

SPARTAK: Dubljanić - Đurasović, Bogićević, Ostojić, Milošević - Šimura, Vidaković - Bijelović, Tufegdžić, Srećković - Nikolić.

12:40

Dobro došli u MONDO Live

Budite i ovog popodneva uz MONDO, pratićemo uživo dešavanja na meču 26. kola Superlige Srbije između Spartaka i Partizana.

Susret u Subotici počinje u 14.00.

Ukratko

  • SPARTAK - PARTIZAN 0:1
  • Partizan je u četvrtak pobedio Mladost 2:1 i tako zadržao prvo mesto na tabeli.
  • Spartak je u Novom Sadu u prošlom kolu savladao Proleter 3:0.
učitaj još +