50/50

IGRAO ZA ZVEZDU I RENDŽERS, A ZNA KO MOŽE DA REŠI DVOMEČ: Crveno-beli nisu kao Borusija - presudiće beogradski revanš!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler, a sada direktor Crvene zvezde, analizirao naredni evropski dvomeč.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će u četvrtak u Glazgovu igrati prvu evropsku utakmicu u 2022. godini, a rival će biti jedan pravi evropski gigant. Protiv Rendžersa će se crveno-beli boriti za mesto među osam najboljih tima u Ligi Evrope, a to je bio povod da bivši igrač ova tima za klupski sajt srpskog šampiona ispriča svoje utiske.

Dragan Mladenović, direktor Zvezdine fudbalske akademije i nekadašnji vezni igrač crveno-belih i Rendžersa, otkrio je svoja očekivanja od ovog dvomeča, kao i šanse timova da se nađu u završnici takmičenja.

Po rečima Dragana Mladenovića, posle meča u Glazgovu ništa se neće definitivno znati. Mnogo bitniji meč sledi u Beogradu naredne nedelje...

"Očekujem dobre utakmice. Mislim da ništa neće biti rešeno u prvom meču, već da će se pobednik odlučivati na našem terenu. Ipak se igraju dve utakmice, i ono što je bitno jeste da konačan rezultat bude takav da Crvena zvezda prođe dalje. Ono što je bitno, takođe, jeste da ekipa bez obzira na rezultat ne treba da 'gubi glavu'. Rendžers će imati prednost domaćeg terena u prvom meču, igraju pred svojim navijačima, a na kraju krajeva, i mi ćemo imati podršku svojih navijača u revanšu", počeo je Mladenović.

Škotski predstavnik je u prethodnoj rundi izbacio Borusiju iz Dortmunda, ali Mladenović ne smatra da im to daje prednost za naredni dvomeč.

"Dortmund je odlična ekipa, koja je trenutno u krizi. Rendžers je iskoristio svaku grešku odbrane protivnika, ali verujem da će ovo biti sasvim drugačiji dvomeč", rekao je direktor Zvezdine škole.

Nekadašnji defanzivni vezni zna ko bi mogao da reši dvomeč protiv tima iz Glazgova.

"U redovima našeg tima, definitivno Ivanić i Katai mogu da prelome utakmicu. S obzirom na formu koju su prikazali u dosadašnjem delu prvenstva, imam velika očekivanja. Sve u svemu, biće zanimljiv dvomeč. Šanse su 50-50", zaključio je Dragan Mladenović.

Podsećamo, Dragan Mladenović je 2002. godine stigao u Crvenu zvezdu iz Zemuna, a nakon dve sezone na Marakani preselio se na Ajbroks. Nakon šest meseci u Rendžersu pozajmljen je Real Sosijedadu, na kraju te sezone njegov ugovor je raskinut, a on se vratio u Beograd i ponovo obukao crveno-beli dres.

Još jednu sezonu odigrao je u Zvezdi pre nego što je po drugi put krenuo u inostranstvo, ovog puta južnu Koreju u kojoj je i završio karijeru tri godine kasnije. Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore odigrao je 17 mečeva i postigao jedan gol.