AU!

ČELSI U LIMBU ZBOG ABRAMOVIČA - EVO ŠTA IM JE SVE ZABRANJENO: Roman čak ne može ni da proda klub, neće dobiti ni dinar!

Autor Milutin Vujičić

Poznato je kako će sankcije Romanu Abramoviču uticati na Čelsi.

Izvor: Profimedia

Velika Britanija uvela je sankcije milijarderu Romanu Abramoviču zbog rata u Ukrajini, odnosno pretežno njegovih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Udar na oligarhe nije nova vest u Velikoj Britaniji, odavno je najavljivan, pa je zbog toga Abramovič pre desetak dana oglasio da prodaje Čelsi, međutim sada mu je zamrznuta kompletna imovina i zato ne može da dođe do transakcije. Odnosno, biće mu potrebna posebna dozvola, dok će sankcije značajno uticati i na funkcionisanje Čelsija.

Britanski mediji javljaju da je Čelsi dobio specijalnu licencu za "fudbalske aktivnosti", pa tako mogu da igraju utakmice, kao što će biti slučaj večeras protiv Noriča na gostovanju.

Igrači i svi zaposleni u Čelsiju ne moraju da brinu, i dalje će dobijati platu, ali organizacija utakmica postaje problem. Čelsi više ne može da prodaje ulaznice u slobodnoj prodaji nego će ubuduće na utakmicama prisustvovati samo vlasnici sezonskih karata, dok nema informacija kako će se to odraziti na gostujuće navijače.

Takođe, Čelsi gostovanja može da organizuje sa budžetom samo do 25 hiljada evra, što neće biti problem za revanš u Lilu, ali za dalje takmičenje u Ligi šampiona... Ko zna.

Čelsi je trenutno "u limbu" - ne mogu da kupuju igrače, niti da prodaju klub, odnosno to će biti moguće tek ako Abramovič dobije specijalnu dozvolu Vlade.

"Neće dobiti ni penija od prodaje", već su poručili Englezi, dok je Abramovič namenio novac žrtvama rata.

U međuvremenu su se u javnosti pojavile informacije da će Abramovič prodati Čelsi do polovine marta, a da su najzainteresovaniji Amerikanac, Saudijac i Britanac. Ako ode u ruke poslednjepomenutog, onda će i pevačica srpskog porekla biti gazdarica kluba.