ISKREN

NIJE NAM PRIJATNO, OVO JE NAŠ MAKSIMUM: Stanoje posle Partizanovih 2:5 - Oni su drugi nivo, da sad vidimo jesmo li pravi

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da je "sve bilo čisto" u ubedljivom porazu njegovog tima protiv Fejnorda.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se pokažu u pravom svetlu, pošto su u prvom meču osmine finala Konferencijske lige protiv Fejnorda doživeli jedan od težih evropskih poraza - 2:5!

Očekivano, posle meča, trener Partizana Aleksandra nije bio zadovoljan ostvarenim.

"Nije nam prijatno posle ovakvog poraza. Mislim da je činjenica da su oni mnogo bolji od nas. Ovo je bio naš maksimum u ovom trenutku. Pokazali su da su drugi nivo u odnosu na nas. Sve je vrlo čisto", počeo je Stanojević na konferenciji za medije.

Partizan je dva puta vodio, a nakon što su crno-beli stigli do 2:1 na startu drugog poluvremena, nisu uspeli da to vođstvo zadrže duže od nekoliko minuta. STanojević ističe da je i to uticalo na kasniji pad njegovog tima.

"I to je razlog, ali oni su i u prvom poluvremenu bili dosta često opasni. Oni vrlo lako dolaze do naših 16 metara i lako ulaze u šanse. Imaju po 19-20 udaraca po meču i to je stvarno teško isparirati. Da smo možda uspeli malo da se konsolidujemo... Brzo smo primili taj gol, slažem se."

Rani izlazak strelca prvog gola Bibarsa Natha dodatno je otežao posao.

"Sigurno je ta povreda uticala, još bez i Rikarda, Jevtović nije mogao ranije da uđe, nije bio spreman ni za pola sata. To su problemi koje imamo. Ne znamo još procenu povrede, verujem da nije neka duga pauza."

Crno-beli su napravili mnogo tehničkih grešaka, napravili pogrešnih dodavanja na sredini terena i u posedu lopte nisu uspeli da se bolje snađu.

"Sve se slažem, to je tačno. Vreme će pokazati. Do sada smo bili dobri, sada nismo, da li jer smo mi bili slabi ili oni jaki..."

Na pitanje kako bi ovakav poraz mogao da utiče na njegov tim u borbi za titulu, trener Partizana očito želi reakciju njegovih igrača.

"Nije nam prijatno, videćemo u nedelju. Igramo za tri dana. Na nama je da pokažemo da li smo pravi i da li smo spremni."

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kvinsi Menig je takođe bio razočaran rezultatom.

"Ovo je bila teška utakmica. Fokusirali smo se na ovo takmičenje i to što smo stigli dovde je veliki bonus. Naravno da smo želeli da pobedimo. To nam je bio cilj, ali Fejnord je bio bolji tim večeras", poručio je Menig.