NEMA DILEMU

ČELSI ĆE IGRATI SVE DOK AUTOBUS BUDE IMAO DOVOLJNO GORIVA: Pitali ga o Abramoviču i sankcijama, on poslao jaku poruku!

Autor Nebojša Marković

"Plavci" su u četvrtak uveče savladali Norič, ali se nakon susreta više govorilo o stanju u klubu.

Izvor: Profimedia/YouTube/Chelsea Football Club/Printscreen

Potpuno rasulo vlada u Čelsiju! Ujedinjeno Kraljevstvo je objavilo sankcije prema vlasniku kluba Romanu Abramoviču usled ruskog rata u Ukrajini, a to je dovelo i do ozbiljnog udarca za njegov klub.

Nije mu dozvoljeno da ga odmah proda, napušta ih glavni sponzor, ali Čelsi je u četvrtak uveče uprkos tome uspeo da pobedi Norič 3:1. Nakon meča, trener Tomas Tuhel govorio je o situaciji u klubu.

Čelsi je pretrpeo brojne sankcije zajedno sa njihovim vlasnikom. Klub se oglasio saopštenjem, a otkriveno je i šta im je sve zabranjeno dok se čitava situacija ne razreši. Takođe, petorica igrača bi mogla da odu iz kluba na leto i da Čelsi tim povodom ne može ništa da uradi.

No, Tuhel je i dalje fokusiran samo na tekuću sezonu.

"Verujem ljudima koji su odgovorni i verujem Vladi da će pronaći rešenje koje će nam omogućiti da nastavimo sezonu i da nastavimo da odlučujemo o našim potezima na leto. Svi smo iznenađeni ovim vestima i zasad je prerano gledati prema letu", počeo je Tuhel posle pobede na "Kerou roudu".

"Uvek možemo da pošaljemo poruku mira i ona nikad nije pogrešna. Možda je problem pronaći dovoljno dresova u kojima možemo da igramo s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva, doći ćemo na utakmicu i biti konkurentni. To je ono što možemo da kažemo i što tražimo sami od sebe. Kad dođe velika oluja, ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki", poručio je Tomas Tuhel.