Izabrao!

ZBOG PIKSIJA ODBIO KANADU, I ON HOĆE DA BUDE 'DESETKA' SRBIJE: Hteli ga Zvezda i Partizan, ali ne menja sredinu!

Autor Dušan Ninković

Mladi krilni napadač Stefan Mitrović (19) rešio da postepeno gradi karijeru i ne menja sredinu nakon prve prave sezone u seniorskom fudbalu.

Izvor: MN Press

Jesenas je bio na meti Crvene zvezde i Partizana, već godinama Kanađani pokušavaju da ga vrbuju i ubede da igra za njihovu reprezentaciju, ali... Za sada niko nije uspeo. Mladi krilni napadač Stefan Mitrović (19) ostaje veran Radničkom iz Niša i Srbiji!

Rođeni Kruševljanin koji je jedan deo detinjstva proveo u Kanadi ima tamošnji pasoš, a stizali su pozivi i iz reprezentacije. Planirali su Kanađani da mu daju mesto u seniorskom timu za koji brani Milan Borjan i tako dobiju kapital za budućnost, momka kojem se predviđa lepa karijera.

Paralelno sa tim, tražili su ga i najveći srpski klubovi. Ipak, Stefan Mitrović je produžio saradnju sa timom iz niša i njegov član biće do 2024. godine!

"Izuzetno mi je drago što ostajem u Radničkom. Sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom imam sjajnu saradnju i oko novog ugovora smo se bukvalno dogovorili za pet minuta. Bilo je nekoliko ponuda za transfer ove zime, međutim, smatramo da je najbolje da ostanem ovde i da nastavim da se izgrađujem kao igrač i pomažem klubu da ostvari svoje ambicije", počeo je priču Mitrović.

Momak koji je ove sezone postigao sedam golova u Superligi ima velike planove, a u njima se nalazi isključivo reprezentacija Srbije. Kanađanima se zahvalio na ponudi...

"Verujem da će u budućnosti za mene biti mesta u našoj seniorskoj reprezentaciji. Maksimalno ću se potruditi da svojim igrama, pristupom i rezultatima to i zaslužim. Voleo bih da poput Piksija i ja postanem 'desetka' reprezentacije, da fudbalski svet sa poštovanjem priča o još jednom igraču Radničkog iz Niša. Pre svega toga želim da sa Radničkim izborim plasman u evropsko takmičenje na kraju sezone", rekao je mladi fudbaler kojeg je želela Kanada.

Mitrović je u Radnički stigao 2019. godine, a preko omladinskog tima postao je standardni prvotimac kluba sa Čaira. do sada je odigrao blizu 50 mečeva za Radnički, iako će tek na kraju sezone proslaviti 20. rođendan.

Za reprezentaciju Srbije nastupao je u kategorijama do 20 i 21 godine.