IN MEMORIAM

SA PARTIZANOM OSVOJIO 2 TITULE, SIN MU ZAIGRAO ZA ZVEZDU: Preminuli Uške je bio prava legenda crno-belih!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbal je ostao u šoku, crno-beli su izgubili legendu.

Izvor: MN Press

Tužna vest pogodila je srpski fudbal!

Nekadašnji fudbaler i trener Nebojša Uške Vučićević preminuo je tokom igranja malog fudbala u balonu na Zvezdari, a kako prenose beogradski mediji, njemu je pozlilo tomprilikom.

Pokušana je reanimacija, koja nije bila uspešna.

Tako su crno-beli prerano ostali bez legendarnog fudbalera, čoveka koji je pet godina bio prvotimac Partizana i u tom periodu osvojio dve šampionske titule u Jugoslaviji. Vučićević je karijeru počeo u dresu OFK Beograda, gde je i uplovio u seniorski fudbal, a nakon tri impresivne sezone skrenuo je na sebe pažnju tima iz Humske.

Na stadion JNA stigao je 1984. godine i tokom narednih pet godina će Partizanu doneti tri trofeja, dva šampionata i jedan Kup Jugoslavije. Usledila je inostrana karijera u Francuskoj i Španiji, povratak u matični OFK Beograd, a zatim selidbe na Kipar i u Sloveniju, pre nego što će se skrasiti u SAD.

Tamo je Nebojša Vučićević malo promenio sport, pošto se posvetio igranju futsala, u kojem je takođe bio majstor. Svoje veštine sa travnatog terena preneo je na petoparac, a uloga ofanzivnog veznog igrača koju je imao u velikom fudbau idealno se uklopila u dvoranski sport u Americi.

Blistao je u dresu Kanzasa siti Ataka, a mali fudbal mu je ostao ljubav i kada je kopačke i patike i patike okačio o klin.

Nakon igračkih dana Nebojša se posvetio trenerskoj karijeri i tokom nje je radio u brojnim srpskim klubovima, ali i u BiH, Sloveniji, Gani i Etiopiji. Poslednji angažman je imao u Dinamu iz Vranja koji je preuzeo tokom zime 2022. godine, ali nije stigao da počne da radi u tom klubu.

Iznenada je preminuo, tokom rekreativne partije malog fudbala sa prijateljima...

Iza Nebojše Vučićevića ostao je sin Vanja, nekašanji fudbaler Čukaričkog, Crvene zvezde, Krila Sovjetov iz Samare i brojnih drugih klubova.

Prisetite se detalja iz Ušketove karijere: