HAVERC BLISTAO!

"OVO JE ZA ABRAMOVIČA!" ČELSI UTIŠAO GALAMDŽIJE IZ SAUDIJSKE ARABIJE: Mahali zastavom, a onda im je stigao hit odgovor!

Autor Milutin Vujičić

Čelsi je savladao Njukasl golom majstora fudbala Kaija Haverca.

Izvor: Profimedia

Čelsi funkcioniše i pod sankcijama, pokazalo se ovog nedeljnog popodneva pošto je Kai Haverc majstorijom doneo pobedu od 1:0 svom timu u 89. minutu meča protiv Njukasla!

Gledali smo vrlo čudnu utakmicu u kojoj su najzanimljiviji detalji stali u poslednjih pet minuta, pošto je Haverc uz gol pogodio i prečku, dok će na drugoj strani Njukasl grmeti na sudije. Prvenstveno što Haverc zbog laktanja nije isključen u prvom delu, a potom i što u drugom nije pokazan penal zbog faula Čalobe.

Ipak, fudbalska dešavanja nisu bila u prvom planu tokom većeg dela utakmice. Navijači "plavaca" su skandirali povremeno Romanu Abramoviču, uskoro bivšem vlasniku kluba, dok su na stadionu bile istaknute i zastave Saudijske Arabije.

Već danima na Ostrvu traje diskusija o tome kako su Abramoviču uvedene sankcije zbog toga što se sumnja da ima bliske veze sa Putinom, dok se sa druge strane vrlo dobro zna ko su vlasnici Njukasla, međutim pošto britanske vlasti usko sarađuju sa njima - za sada nisu problematični.

Zanimljivo je da su navijači Njukasla pevali protivniku da "Majk Ešli dolazi po njih", dok je odgovor domaćih navijača bio da "Boris Džonson stiže po njih". To je jasna aluzija i da njima slede sankcije...

Pogledajte gol Haverca za pobedu!