SERIJA A

DŽEKO SE IZBLAMIRAO, PA ASISTIRAO ZA BOD INTERA: Šampion Italije se u nadoknadi izvukao u Torinu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Inter je izbegao poraz u trećem minutu sudijske nadoknade u Torinu i sačuvao nade u trci za "skudetom".

Izvor: Profimedia

Posle više od tri godine Torino je bio na dobrom putu da savlada Inter i tako prekine crnu seriju od šest mečeva bez pobede u Seriji A!

Ali, u trećem minutu sudijske nadoknade, na asistenciju kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeka, rezervista Aleksis Sančez je uz pomoć stative "isčupao" bod aktuelnom šampionu Italije, koji može biti izuzetno važan u trci za odbranom titule.

TORINO - INTER 1:1 (1:0)

Činilo se da će to biti repriza susreta u januaru 2019. godine kada je bio dovoljan samo jedan pogodak u mreži Samira Handanovića da "bikovima" donose vredna tri boda.

Počelo je idealno za domaćina koji je u 12. minutu poveo golom Brazilca Bremera, koji je posle centaršuta iz kornera i pomalo srećne asistencije Tomaza Pobege pogodio sami ugao - 1:0.

Inter je u prvom poluvremenu delovao dosta smušeno i nije posebno pretio osim Lautara Martineza, koji je propustio jednu dobru šansu, ali ipak više može da žali domaći napadač Andrea Beloti koji je oštećen za čist jedanaesterac.

Andrea Ranokija ga je oborio u kaznenom prostoru ali sudije iz VAR sobe su odlučile da ne pozovu glavnog arbitra Marka Gvidu da pogleda duel, pa je Torino ostao bez penala. 

Početkom drugog dela, ekipa iz Milana je kreirala nekoliko odličnih prilika za izjednačanje, ali ni Matijas Vesino s pet metara glavom, niti Federiko Dimarko na asistenciju Edina Džeke, nisu uspeli da savladaju izuzetno raspoloženog golmana Etrita Berišu.

Imao je i kapiten Bosne i Hercegovine stopostotnu šansu nakon centaršuta Vesina u 60. minutu kada je bio za malo neprecizan, da bi samo tri minuta kasnije Josip Brekalo na drugoj strani mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je Robin Gosens blokirao njegov udarac i spasio Inter.

Saša Lukić, reprezentativac Srbije, odlično je odigrao do 82. minuta kada je zamenjen Samuelom Ricijem. 

"Nerazure" je već u narednom napadu ponovo spasio i Handanović panterskom odbranom nakon šuta rezerviste Armanda Ica, pa je trener milanske ekipe Simone Inzagi shvativši da je "vrag odneo šalu", napravio dvostruku izmenu i uveo Artura Vidala i Aleksisa Sančeza.

Napadali su do kraja i jedni i drugi, bilo je prilika na obe strane, ali je najbolju šansu za Inter promašio Džeko u 89. minutu kada je s pet metara glavom šutirao iznad prečke!

Međutim, nije Džeka "psihički" oborio taj veliki promašaj već je u trećem minutu nadoknade majstorski doveo Sančeza u mat poziciju, a Čileanac je uz pomoć stative pogodio Berišinu mrežu - 1:1.

SERIJA A - 29. KOLO:

Fiorentina - Bolonja 1:0 (0:0)
/Toreira 70/

Verona - Napoli 1:2 (0:1)
/Faraoni 77 - Osimen 14, 71/

Atalanta - Đenova 0:0

Udineze - Roma 1:1 (1:0)
/Molina 15 - Pelegrini 90+3 pen/

Torino - Inter 1:1 (1:0)
/Bremer 12 - Sančez 90+3/

Odigrano u subotu:

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)
/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)
/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)
/Samiri 84 - Jošida 23 ag, Morata 34 pen, 88/

U ponedeljak:

Lacio - Venecija (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt