Fudbal

Galatasaraj i FCSB u prvenstvu, a Seltik u nacionalnom kupu donose najveće kvote na svetu

Izvor Promo

Nigde nećete moći da nađete veće.

Izvor: Profimedia

Počinje nova nedelja, a kladioci ne moraju da brinu. Ovog ponedeljka imamo veliki broj zanimljivih utakmica, te su bukmejkeri Mozzarta bili na slatkoj muci prilikom izbora. Za danas su bili široke ruke i ponudili najveće kvote na svetu kada su u pitanju tri meča, po jedan u Superligi Turske, rumunskoj Ligi 1 i škotskom FA kupu.

U centru pažnje je svakako derbi Istanbula, susret turskih velikana Galatasaraja i Bešiktaša. Taj meč možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com, a dovoljno je samo da se (besplatno) registrujete.


GALATASARAJ - BEŠIKTAŠ(PONEDELJAK, 18.00), KEC 2,65

Svima je odavno već jasno da Bešiktaš neće uspeti da odbrani titulu i da će tron da prepusti Trabzonu. Razlika među njima je 25 bodova i praktično je samo pitanje dana kada će i zvanično da se promoviše novi šampion. Bešiktašu je ostala borba za plasman u Evropu, konkretno Ligu konferencije, a nju vodi sa još šest klubova. Za sada je ispod crte, ima dva boda manje od Bašakšehira, sa kojim je remizirao u prošlom kolu, pre nedelju dana. Od tada su se crno-beli spremali za taj meč, dok je Galatasaraju, koji još nije osigurao ni opstanak, imao znatno manje vremena za pripremu. Žuto-crveni su prošlog četvrtka gostovali na Kamp nou u prvom meču osmine finala Lige Evrope. Iznenadio je Barselonu, odigrali su 0:0, pa kroz tri dana ima dobru šansu da pred svojim navijačima prođe u četvrtfinale. Pre toga ipak sledi derbi, Galatasaraj od 2017. godine nijednom nije izgubio od Bešiktaša kod kuće. Dva puta ga je savladao sa 2:0, prošle sezone sa 3:1, a samo su u martu 2020. odigrali 0:0. U prvom njihovom okršaju ove sezone, na stadionu Bešiktaša, bilo je 2:1 za crno-bele.

Izvor: Profimedia

FCSB - FARUL(PONEDELJAK, 20.00), KEC 2,05

Počeo je plej-of u Rumuniji, prvo kolo je bilo na programu minulog vikenda, osim ovog susreta u Bukureštu. Posle podele bodova, položaj FCSB-a deluje mnogo prihvatljivije kada je borba za titulu u pitanju. Najtrofejniji rumunski klub sada zaostaje samo 10 bodova za Klužom, s tim što ima i meč manje. Predstoje mu i dva direktna okršaja sa aktuelnim šampionom, tako da se pita u toj borbi za tron. Međutim, važno mu je da ne prosipa bodove protiv ovih slabijih ekipa, kao što je Farul. S druge strane, timu iz Konstance trebaju danas bodovi ako želi da se primakne trećeplasiranoj Univerzitatei iz Krajove, koja mu sada beži šest bodova. U ligaškom delu šampionata u susretima FCSB-a i Farula je uvek slavila ona ekipa koja je bila gost. Najpre je nekadašnja Steaua trijumfovala u Konstanci u novembru sa 1:0, a potom je Farul uzvratio u prestonici krajem februara sa 2:0. Taj trijumf mu je naposletu direktno doneo mesto u plej-ofu.


DANDI JUNAJTED - SELTIK(PONEDELJAK, 20.45), DVOJKA 1,30

Glazgov Rendžers, Harts i Hibernijan su prošli u polufinale Kupa Škotske, sada je red došao i na Seltik. Prošle godine su zeleno-beli skinuti sa trona posle četiri vezana trofeja, Sent Džonston je osvojio FA kup, a sada je cilj velikana iz Glazgova da se vrati na vrh. Lider domaćeg šampionata mora prvo da savlada Dandi Junajted, sedmoplasiranu ekipu u Premijer ligi. Domaćin je u seriji od četiri meča bez trijumfa, dok Seltik nije izgubio na domaćoj sceni nijednom još od 19. septembra prošle godine i duela sa Livingstonom. Od tada je u prvenstvu i škotskim kupovima odigrao ukupno 30 mečeva! U tom periodu mu je Dandi Junajted tri puta bio rival, dva puta ga je savladao (3:0 decembru i 1:0 u januaru), a jednom su odigrali 1:1, još krajem septembra.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.