SPEKTAKL

SITI OPET KIKSNUO! POČINJE DRAMA U ENGLESKOJ: Liverpul stiže u Mančester po PRVO MESTO i titulu!

Autor Mladen Šolak

Čeka nas spektakularna završnica u Premijer ligi

Izvor: Profimedia

Mančester siti odigrao je samo nerešeno na gostovanju Kristal Palasu (0:0) i tako pružio Liverpulu još jednu šansu da dodatno otvori trku za titulu Premijer lige. Svojim trećim kiksom u poslednjih sedam kola, ekipa Pepa Gvardiole omogućila je timu Jirgena Klopa da joj se približi na samo poen zaostatka.

Bez Luke Milivojevića u sastavu, Palas je drugi put ove sezone "otkinuo" bodove aktuelnom prvaku, jer ga je u oktobru u Mančesteru pobedio 2:0. Ako Liverpul zaista stigne ili prestigne Mančester siti, ekipa Patrika Vijeire imaće ogromne zasluge za tu dramu u borbi za titulu, u kojoj će verovatno odlučujući meč biti odigran 10. aprila na Itihadu, gde će "građani" dočekati "redse".

Uz sve navedeno ipak treba uzeti uz veliki oprez i Liverpulove naredne utakmice, bez obzira na to što je u seriji od osam ligaških pobeda započetoj još 16. januara. Klopov tim će u sredu gostovati Arsenalu, a s obzirom na odlaganje derbija protiv Mančester junajteda na Enfildu, do utakmice odluke protiv Sitija odigraće još duel protiv Votforda, 2. aprila.

Sa druge strane, posle remija protiv Sautemptona i poraza protiv Totenhema kod kuće (2:3), Siti ne sme ni da pomisli da posrne u meču protiv Barnlija u gostima 2. aprila, što će biti i uvod u derbi za titulu. Pogledajte kako u ovom trenutku izgleda tabela Premijer lige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt