ZAISTA!?

ŠOK VEST SA OSTRVA - JUNAJTED RUŠI OLD TRAFORD!? Amerikancima smeta KULTNI stadion, ali postoji veliki problem...

Autor Milutin Vujičić

Jedan od najpoznatijih stadiona na sveu mogao bi da ode u istoriju.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted ima ogromnih problema. Rezultati su loši, igrački kadar neubedljiv i uglavnom star, nemaju rešeno pitanje trenera, ali izgleda da je sada najveći problem stadion!

Britanski tabloid "Dejli Mejl" objavio je interesantnu informaciju da Mančester junajted razmatra najradikalniju promenu kada je kultni stadion u pitanju. Navodi se da je Old Traford u najlošijem stanju u poređenju sa stadionima ostalih najjačih klubova, pa su zbog toga spremni da preuzmu korake koje niko nije očekivao.

Američki vlasnici Mančester junajteda razmatraju čak i potpuno rušenje Old Traforda i izgradnju novog i modernijeg stadiona, ali je pravo pitanje da li će na to pristati navijači "crvenih đavola".

Old Traford je drugi najveći stadion u Engleskoj posle Vemblija, kao i 11. najveći u Evropi, međutim sada se priča da je 74.150 mesta "tesno" Junajtedu i da zbog toga žele proširenje. Kako bi ih to skupo izašlo jer stadion postoji od 1909. godine, razmatra se i potpuno rušenje i izgradnja novog na istom mestu.

Najradikalnija opcija je u igri jer oko Old Traforda ima dovoljno zemljišta za izgradnju kompleksnijeg stadiona sa modernijom infrastrukturom, ali se postavlja pitanje - šta bi Junajted radio do tada?

Navodno, Junajted bi mogao da igra na drugom stadionu i najviše se spominje Vembli, a nije potrebno posebno naglašavati da je to 320 kilometara dalje - u Londonu. Izgradnja novog stadiona bi mogla da potraje godinama i tako bi se Junajted otuđio od svog Mančestera, dok deljenje stadiona sa Sitijem ne dolazi u obzir.

Problem su izložili i navijačima, koji nisu naročito raspoloženi za ovu ideju, tako da su u igri i proširenje problematične južne tribine, odnosno preuređenje sve četiri tribine...

Junajted želi po svaku cenu da poveća kapacitet stadiona na 80 hiljada mesta i neće odustati od toga.