OPREZ!

PANIKA U BARSI! NOVE ZVEZDE TIMA PLANIRAJU BEG - "NE CENITE NAS": Zarađuju siću na Kamp Nou, a velikani nude mnogo više!

Autor Milutin Vujičić

Barselona se muči da produži ugovore sa dvojicom važnih igrača za budućnost.

Izvor: Profimedia

Barselona je letos ostala bez Lea Mesija, potom je pritisnula dugme "restart" i čini se da za sada ide u dobrom smeru. Ćavi je posložio ekipu kako je želeo, dobio je zanimljiva pojačanje, uspeo je da od mladih fudbalera izvuče maksimum, a na sve to potpisan je i bogati sponzorski ugovor koji će to sve lepo obezbediti.

Ipak, nisu svi problemi rešeni. Barselona i dalje ima velikih muka sa budžetom za plate, pa su zbog toga mnoge operacije ugrožene i pitanje je da li će uspeti da se izbore sa tim...

Najveće glavobolje trenutno zadaju mladi fudbaleri Gavi i Ronald Arauho za čije se produženje ugovora Barselona bori. Digli su ruke od Dembelea i odlučili da sve ulože u njih dvojicu, međutim njihovi agenti nisu zadovoljni ponudama i zbog toga je sve trenutno stopirano.

Gavi, koji je legitimni naslednik Ćavija, briljira čitave sezone sa samo 17 godina, ali mu ugovor ističe na leto narednog leta. Odbio je sve ponude do sada, a zbog male klauzule (50 miliona evra) lako bi mogao da "odleprša" iz Barselone.

Za njega se interesuju bogatiji Junajted, Siti, Pari Sen Žermen i Bajern, a Ćavi je već alarmirao sve u klubu da mu daju novac koji traži. Trenutno Gavi zarađuje samo 100 hiljada evra godišnje, što je zaista sramno, ali bi njegov bogatiji ugovor mogao da napravi haos u budžetu i novi problem sa finansijskim fer-plejom.

Slična situacija je i sa Arauhom (23) koga u klubu vide kao stub odbrane, ali mu za godinu dana ističe ugovor i nije zadovoljan ovom ponudom.

Urugvajac ne zarađuje ni milion evra godišnje, a Arsenal i Junajted su mu ponudili mnogo veći novac. Nezvanično, "tobdžije" su izašle sa ponudom od 6 miliona godišnje, a "crveni đavoli" sa 8. To znači da će Barselona morati da pronađe novac za bolju ponudu, a nema ga trenutno.