PREMIJER LIGA "KUVA"

A SAD - DRAMA! LIVERPUL POBEDIO ARSENAL I PRIŠAO MANČESTER SITIJU: Trka za titulu je tek počela, spremite se za SPEKTAKL

Autor Nebojša Marković

Odličan rezultat ekipa Jirgena Klopa u Londonu unosi neizvesnost u trku za titulu prvaka Engleske.

Izvor: Profimedia

Trka za titulu u Engleskoj je tek počela! Ostalo je još devet kola do kraja sezone u Premijer ligi, a stvari tek sada postaju uzavrele. Liverpul je savladao Arsenal u zaostalom derbi susretu i tako učinio šampionsku trku sa Mančester sitijem krajnje neizvesnom!

ARSENAL - LIVERPUL 0:2 (0:0)
/Žota 54, Firmino 62/

Liverpul je bio u "debelom" zaostatku, ali kiksevi Mančester sitija sada su u potpunosti kažnjeni. Ekipa Jirgena Klopa savladala je "tobdžije" u Londonu po treći put zaredom i tako prišla Mančester sitiju na samo bod zaostatka na vrhu tabele!

Tim Pepa Gvardiole ima 70 bodova posle 29 kola, Liverpul je smanjio zaostatak na minimum odličnom partijom na "Emirejtsu" i sada će tek postati uzbudljivo u Premijer ligi.

Slavio je Liverpul golovima Dioga Žote i Roberta Firmina, sa dva brza pogotka u ranoj fazi drugog poluvremena, potpuno razbivši Arsenalov entuzijazam. Imao je posle toga Gabrijel Martineli samo šansu da ublaži poraz, ali je Alison ipak i to sprečio.

Siti će sada naročito boleti onih 0:0 u ponedeljak protiv Kristal Palasa, a zanimljivo će biti i u trci za četvrto mesto.

Totenhem je pobedio Brajton 2:0 i popeo se na sedmo mesto, ali će imati direktan okršaj protiv četvrtoplasiranog Arsenala. Uz još jedan zaostali susret, ekipa Antonija Kontea mogla bi da prestigne i Vest Hem i Mančester junajted...

Biće ovo zanimljiv finiš sezone!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt