REZULTATI

BARSA PREŽIVELA PAKAO ISTANBULA! Zvezda nije uspela, a njihov rival iz grupne faze je u četvrtfinalu Lige Evrope!

Autor Nebojša Marković

Barselona je uspela, a među osam najboljih su još i Atalanta i Braga.

Izvor: Profimedia

Nije uspela Crvena zvezda da dođe do neverovatnog preokreta u revanšu osmine finala Lige Evrope, pa se tako Rendžers plasirao među osam najboljih timova. A pored Škota, tamo su do sada stigla još tri kluba.

U četvrtfinalu drugog po snazi UEFA takmičenja igraće Barselona, Atalanta i Braga, uz raniji prolazak Lajpciga.

Barselona je uspela da preživi "pakao" Istanbula, pošto su posle neubedljivih 0:0 na svom "Nou Kampu" uspeli da savladaju Galatasaraj na teškom gostovanju - 1:2.

Ekipa Ćavija Ernandeza je isprva šokirala svoje navijače, kada je Galatasaraj poveo u 28. minutu preko Marsaa. Taj gol je Turcima doneo ukupnu prednost, ali ona nije predugo potrajala.

Pedri je u 37. minutu izjednačio na dodavanje Ferana Toresa, a već na startu drugog dela, Pjer Emerik Obamejang je kompletirao preokret za slavlje Katalonaca. Uspela je Barsa da dovrši posao i plasira se u četvrtfinale.

Tamo će pored njih i Rendžersa biti i Atalanta. Ekipa iz Bergama je slavila 1:0 protiv Bajera u Leverkuzenu, što im je bilo dovoljno za dvostruki trijumf, uz 3:2 iz prvog meča igranog u Italiji. Pobedu im je doneo Žeremi Boga u 91. minutu susreta.

Za to vreme, Braga je završila posao protiv Monaka u Kneževini. Posle 2:0 u Portugalu, Braga je ovaj put remizirala 1:1. Abel Ruiz je doveo Bragu u vođstvo, da bi u nadoknadi vremena Aksel Disasi samo ublažio neuspeh Monaka. Tako je rival Crvene zvezde iz grupne faze stigao jednu rundu dalje od srpskog predstavnika.

Nemački Lajpcig je u četvrtfinale stigao bez borbe, zbog izbacivanja moskovskog Spartaka iz UEFA takmičenja, usled ruskog rata u Ukrajini.