Neverovatno

HAOS U PREMIJER LIGI - VEZAO SE ZA STATIVU, SVE JE STALO: Ceo stadion gledao, a ŠESTORICA ga skidala sa gola! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Neverovatna scena u Liverpulu

Izvor: Profimedia

Utakmica Premijer lige Everton - Njukasl prinudno je zaustavljena i to zbog bizarnog razloga. Sve je stalo na sedam minuta jer je jedan čovek uleteo u teren i vezao se za stativu - i to u znak protesta.

U toku 50. minuta, on je uleteo sa tribine sa jasnom namerom da pošalje svoju poruku i zbog toga se vezao za stativu. On je deo grupe koja protestuje zbog novih nafntnih bušotina u Severnom moru. Njegova organizacija "Just Stop Oil" objavila je saopštenje i potvrdila da je njen član utrčao na teren da bi skrenuo pažnju na tu grupu i da bi zahtevao da vlada prekine sve projekte vezane za fosilna goriva.

Momak koji je utrčao na teren navodno se zove Luis, ima 21 godinu i u saopštenju grupe navedena je i njegova poruka. "U toku je 2022. godina i vreme je da gledamo napred, da iskoračimo a ne da stanemo. Vreme je da reagujemo kao da je hitan slučaj", citirane su njegove navodne reči.

Izvor: Profimedia

Na njega su sigurno bili veoma ljuti u Evertonu, jer je duel protiv Njukasla za njih bio verovatno najvažniji ove sezone u sklopu borbe za opstanak. U trenutku prekida rezultat je bio 0:0, a domaći tim je do kraja ipak trijumfovao, jer je Aleks Ivobi dao gol u devetom minutu nadoknade.

Sudija Krejg Poson je bio prinuđen da toliko produži utakmicu jer su čak šestorica "skidala" sa stative mladog demonstranta.