Utisci iz Partizana

NISMO SE OBRUKALI, U EVROPI SMO NAPRAVILI PUNO! Saša Zdjelar realan: BOLJI SU, znamo za šta se sada borimo

Autor Mladen Šolak

"Budimo realni, u ovom momentu oni su kvalitetnija ekipa", rekao je posle poraza u Holandiji vezista Partizana Saša Zdjelar.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Posle beogradskih 2:5, Partizan je u Roterdamu odigrao konkurentnije protiv Fejnorda, malo je nedostajalo da se u jednom trenutku utakmice vrati iz minusa 0:2, ali je na kraju domaćin ipak trijumfovao 3:1. Gol Brajana Linsena u 90. minutu za ukupnih 8:3 u ovom dvomeču zaokružio je dominantan nastup holandskog tima, a vezista crno-belih Saša Zdjelar bio je jedan od igrača koji su uložili najviše u to da se srpski tim što ravnopravnije suprotstavi favoritu.

"Bilo je dosta teško, znali smo da su dobra ekipa, da igraju dobro s loptom. Parirali smo im u većem delu utakmice, krajem prvog poluvremena smo primili taj gol… Nismo se obrukali, u Evropi smo napravili puno i da budemo realni, u ovom momentu oni su kvalitetnija ekipa. Igrali smo dobro, primili smo taj treći pogodak u nadoknadi, ali šta je - tu je.", rekao je Zdjelar posle utakmice za TV Arena sport.

"Idemo dalje i spremamo se za ponedeljak, to je ono za šta se mi borimo u ovom momentu. Ova utakmica nam je poslužila da se podignemo iz situacije u kojoj smo, da dignemo samopouzdanje. Naredni meč je za nas najbitniji", dodao je borbeni vezista, aludirajući na važno gostovanje Radniku u Surdulici u sklopu borbe za titulu sa Crvenom zvezdom.

"NE DE KUJPU - UŽIVANJE!"

Kako je bilo igrati na punom Fejnordovom stadionu, kultnom "De Kujpu"? Zdjelaru, kao i ostalim igračima crno-belih bilo je uživanje da nastupe u takvom ambijentu holandskog velikana.

"Iskren da budem, prelepo je igrati na ovakvom stadionu, pred ovakvom publikom. Sigurno da je njima uživanje da igraju na ovakvom stadionu i da mi kao zemlja moramo da težimo tome da igramo pred ovakvom publikom i na ovakvom terenu", rekao je Zdjelar.

Crno-beli će imati petak i vikend za odmor od borbene utakmice protiv Holanđana i za pripremu za put u Surdulicu, gde će imati važan zadatak protiv ekipe koja je već veoma uticala na trku za titulu, jer je Crvenoj zvezdi "otkinula" pet bodova ove sezone.