Priprema za Katar

OVO JE NOVI SPISAK SRBIJE, FALI JEDAN BITAN IGRAČ: Piksi će probati nešto novo na njegovoj poziciji!

Autor Nikola Lalović

Ovo su novi "orlovi", ovo je ekipa koju ćemo gledati u dresu Srbije na naredna dva meča.

Izvor: MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je svoj novi spisak. Naš nacionalni tim će 24. i 29. marta odigrati dva pripremna meča protiv Mađarske u Budimpešti i protiv Danske u Kopenhagenu, a selektor se tom prilikom obratio medijima.

Na konferenciji za štampu je saopštio i na koga će sve računati na ovim mečevima. Bilo je očekivano da neki standardni prvotimci ne budu na spisku, pa je tako nedostajao standardni desni spoljni Darko Lazović. Ipak će ovi mečevi pre svega biti dobra provera i služiće za uigravanje, a neki novi "orlovi" će dobiti svoju šansu na poziciji kraj desne aut linije. Evo spiska:

  • Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Sevilja), Vanja Milinković-Savić (Torino)
  • Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Stefan Mitrović (Hetafe), Miloš Veljković (Verder Bremen), Strahinja Pavlović (Bazel), Uroš Spajić (Kasimpaša), Matija Nastasić (Fiorentina), Aleksa Terzić (Fiorentina), Filip Mladenović (Legija), Mihailo Ristić (Monpelje)
  • Vezni red: Filip Kostić (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Benfika), Andrija Živković (PAOK), Nemanja Gudelj (Sevilja), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Marko Grujić (Porto), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Ajaks)
  • Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Real Madrid)
Izvor: Mondo

Ova dva meča nisu samo priprema za Katar i Svetsko prvenstvo koje očekuje naš tim, već i za Ligu nacija koja startuje na leto i putem koje će Srbija pokušati da se izbori za što bolje mesto u kvalifikacijama za naredna velika takmičenja.