AU!

BIVŠI IGRAČ SITIJA PRED SUDOM - OPTUŽEN DA JE PIJAN ŠUTIRAO SUPRUGU! Reagovala i njegova žena, pa je nastao haos!

Autor Nemanja Stanojčić

Džoi Barton je optužen da je tukao svoju suprugu Džordžiju, a njeno pismo je napravilo novi haos...

Izvor: Profimedia

Kada se spomene ime Džoija Bartona (39) retko ko će prvo pomisliti na fudbal i na neki od njegovih poteza na terenu. Uglavnom je prva asocijacija njegovo skandalozno ponašanje van terena i incidenti koje je pravio. Nije se smirio ni po završetku igračke karijere, a sada je napravio novi incident.

Bivši igrač Mančester sitija je optužen da je 2. juna prošle godine u pijanom stanju napao svoju suprugu Džordžiju. Prema navodima je uhvatio za vrat, udario je u glavu, a onda je i šutirao. Ona je tada zvala policiju, a sve to se navodno dogodilo na večeri sa prijateljima. Zbog toga je Džoi morao da se pojavi pred sudom.

Tamo je nastao novi haos. Njegova žena Džordžija je napisala pismo i poslala je nekoliko mejlova sudu u kojima brani poteze svog supruga. Promenila je ploču i stala je na njegovu stranu.

"Gospođa Barton tvrdi da su tada povrede nastale nesrećnim slučajem kada su se njihovi prijatelji umešali da spreče njihovu svađu. Naglasila je da su svi bili pod dejstvom alkohola i da je popijeno četiri ili pet flaša vina", naveo je Bartonov advokat Sajmon Coka i dodao da njegov klijent nije kriv.

Na to je reagovalo i tužilaštvo koje predstavlja Helena Duong.

"Gospođa Barton je udata za optuženog i u vezi su i dalje. Sada je promenila priču od onoga što je rekla pre osam meseci što je jasan znak da pokušava da odbrani svog muža", rekla je Duong.

Zbog svega što se dogodilo sudija Endrju Svit je odložio nastavka suđenja za 23. jun.

Barotn je karijeru počeo u Mančester sitiju, igrao je još za Njukasl, Kvins Park Rendžers, Marsej, Barnli, Glazgov Rendžers i Barnli, a ima i jedan meč u dresu reprezentacije Engleske. Posle igračke je započeo i trenersku karijeru gde je vodio Flitvud, a sada je šef stručnog štaba Bristol Roversa.