Fudbal

MILAN IDE KA TITULI, A IBRAHIMOVIĆ IDE DA SE BIJE! I Maldini morao da uleti na teren (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Roso-neri napravili još jedan korak ka osvajanju Skudeta

Izvor: Profimedia

Golom Ismaela Benasera u 59. minutu na asistenciju Olivijea Žirua, fudbaleri Milana pobedili su Kaljari 1:0 i ostvarili jednu od potencijalno najvažnijih pobeda ove sezone.

Roso-neri su iskoristili još jedan kiks Intera (remi sa Fiorentinom 1:1) i odmakli mu na šest bodova na čelu tabele, uz odigranu utakmicu više. Branilac titule ima sve manje prostora zagreške, a i dalje ih pravi, jer je i u prošlom kolu odigrao nerešeno protiv Torina u gostima, i to uz "pomoć" suspendovanog sudije Marka Gvide.

Posle susreta na terenu Kaljarija, grupa navijača navodno je rasistički vređala igrače Milana, a za to vreme je na terenu umalo nastala prava tuča, u kojoj su igrači oba tima obuzdavali Zlatana Ibrahimovića da ne krene u fizički sukob. Zbog toga je na teren morao i legendarni Paolo Maldini, sadašnji funkcioner kluba koji ide ka svojoj prvoj tituli još od 2011.

Pogledajte sukobe posle meča:

Milan će u sledećem kolu igrati protiv Bolonje Siniše Mihajlovića, pod uslovom da Srbin ostane na klupi. Potom će gostovati Torinu, ugostiti Đenovu, pa odigrati verovatno najvažniju utakmicu do kraja sezone - protiv Intera 20. aprila. Taj meč u velikoj meri će odrediti ishod borbe za titulu, jer će posle tog susreta roso-neri imati još samo četiri utakmice - protiv Fiorentine, Verone, Atalante i Sasuola.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt