Evo šta se dešava

CELA ZEMLJA ČEKA MEČ SA SRBIJOM ZBOG OVOG MOMKA: Englez postao Mađar, za sve je kriva korona!

Autor Nikola Lalović

U lokdaunu je krenuo da se raspituje i stigao daleko u svom porodičnom stablu.

Izvor: Profimedia

Saznali smo spisak Srbije za meč sa Mađarskom koji je na programu u četvrtak i tu nije bilo nekih iznenađenja. Sa druge strane na spisku Mađarske našlo se jedno novo ime - Kalu Stajls! 

Ovaj Englez rođen u Bariju ima 21 godinu i protiv Srbije će želeti da debituje za nacionalni tim Mađarske, Trenutno igra za Barnsli u Čempionšipu i pokriva poziciju levog krila.

"Dugo smo ih pratili i konačno su uklonjene sve prepreke Kalumovom pozivu. On je veoma mlad igrač koji je uspeo da igra dobro na nekoliko pozicija uprkos godinama. Videćemo u kojoj ulozi će biti najkorisniji za reprezentaciju", rekao je selektor Mađarske Marko Rosi.

Stajls je tek 2020. godine saznao da ima mađarsko poreklo, tj. da mu je baka Mađarica. Odmah je rešio da poseti zemlju svog porekla.

"Trebalo je da idem sa svojom devojkom odmah nakon što je karantin počeo. Imali smo rezervisano putovanje u Budimpeštu, a nekoliko nedelja ranije smo ušli u lokdaun i morali smo da ga otkažemo. Da budem iskren, tek sam pre dve godine saznao da je moja baka bila Mađarica. U vreme karantina, samo sam želeo da znam više o sebi, a onda sam saznao da je zemlja porekla Mađarska preko moje mame", objasnio je Stajls.

Mogao je da zaigra i za Ukrajinu takođe preko svojih daljih rođaka, ali se odlučio ipak da nastupi za nacionalni tim Mađarske. A vrlo je moguće da će dobiti priliku da zaigra i protiv Engleske, jer već na leto Mađari igraju sa Englezima u Ligi nacija.

Tog 4. juna možda na "Puškaš areni" momak rođen u Bariju zaigra protiv "gordog albiona".