PROMENA!

BILO BI TOTALNO GLUPO DA ON BUDE U TIMU: Piksi ima NOVI problem pred meč Srbije - moraće da menja u odbrani!

Autor Nebojša Marković

Selektor Srbije potvrdio je da osim Dušana Vlahovića, na prijateljskom susretu protiv Mađarske najverovatnije neće biti ni Nikole Milenkovića.

Izvor: MN Press/YouTube/Fudbalski savez Srbije/Printscreen

Fudbalska reprezentacija je spremna za prvu utakmicu otkako su u novembru prošle godine izborili plasman na Svetsko prvenstvo. Rival će biti selekcija Mađarske u Budimpešti, ali neće svi igrači biti spremni.

Selektor Dragan Stojković Piksi potvrdio je da u ovom prijateljskom susretu na terenu najverovatnije neće biti Nikole Milenkovića!

Ovo nije prvi problem za Stojkovića pred prve provere u sklopu dugih priprema za Mundijal u Kataru. Prethodno se Dušan Vlahović vratio u Italiju zbog povrede, a sada znamo da ni defanzivac Fiorentine neće nastupiti u četvrtak.

"Svaki tim ima svoje probleme i mi smo tu da ih rešavamo, Vlahović neće biti u sastavu zbog povrede i Milenković je blizu da bude van tima pošto ima lakšu povredu, grč u desnoj nozi. Bilo bi totalno glupo i rizično da bude u timu, tako da je 90% da neće biti u konkurenciji, ali putuje za Budimpeštu", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

To znači da će Srbija morati da pravi promene u odbrani, pošto je Milenković bio jedan od najstandardnijih igrača. "Orlovi" su ranije često imali nedoumica oko defanzivne linije, imajući u vidu da Stojković bira sistem sa tri štopera.

Ostaje da se vidi ko će zameniti Milenkovića u četvrtak (19.30). Stojković kao opcije za tri štopera ima Stefana Mitrovića, Miloša Veljkovića, Strahinju Pavlovića, Uroša Spajića i Matiju Nastasića.