ZBOG PUTINA!?

ZELENSKI ZVAO BAJDENA ZBOG ROMANA ABRAMOVIČA: ŠOK otkriće o bivšem gazdi Čelsija - "Samo njemu NE UVODITE sankcije!"

Autor Nebojša Marković

Roman Abramovič je ponovo u centru pažnje zbog rata u Ukrajini.

Izvor: YouTube/Printscreen/@business/Guardian News/Profimedia

Rat u Ukrajini i dalje traje, a u centru pažnje ponovo se našao Roman Abramovič! Vlasnik Čelsija i ruski oligarh kojem je sva imovina u Ujedinjenom Kraljevstvu oduzeta - uključujući tu i aktuelnog evropskog prvaka - opet je u žiži zbog njegove potencijalno važne uloge u rešavanju sukoba.

Poslednje informacije navode da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tražio od predsednika SAD Džozefa Bajdena da odustane od sankcija prema Abramoviču!

Kako piše "Vol Strit Džurnal", Sjedinjene Države su odlučile da ne uvedu sankcije Abramoviču, kako bi on bio važan posrednik s Rusijom u pomaganju u pregovorima o miru!

Početkom marta, zvaničnici u Ministarstvu finansija SAD su skrojili sankcije kako bi kaznili Romana Abramoviča nakon napada Rusije na Ukrajinu, a sve kako bi se izvršio pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako je odavno poznato, Abramovič ima bliske veze sa Putinom, pa su i SAD želele da mu uvedu sankcije kao što su to već učinile UK i Evropska Unija. Ipak, Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuća naglasio je da se od toga odustane.

Pomenuti medij navodi da je Zelenski zvao predsednika Bajdena i u nedavnom pozivu mu rekao da se sačeka sa sankcijama prema Abramoviču, jer bi on mogao da se pokaže kao važan igrač u pregovorima.

Ruski oligarh je nedavno snimljen na aerodromu u Tel Avivu, ali je i iz Izraela morao da ode, jer ta zemlja nije želela da mu pomaže dok on beži od evropskih sankcija.

Za to vreme, i dalje je nepoznato ko bi mogli da budu novi vlasnici Čelsija...