TRANSFERI

JUVENTUS PRAVI TIM OKO DUŠANA - NA METI I SUPERSTAR LIVERPULA! Tandem Vlahović/Salah za napad na Ligu šampiona!

Autor Nemanja Stanojčić

Juventus želi da napravi tim koji će napasti "ušati pehar", spominje se nekoliko velikih imena...

Izvor: Profimedia/La Presse/Profimedia

Juventus je doveo Dušana Vlahovića, platio je Fiorentini preko 80 miliona evra za obeštećenje i tako dao jasan signal i njemu i svima da će da će oko mladog napadača da grade ekipu. Nisu prihvatili uslove Paola Dibale koji će na leto kao slobodan igrač najverovatnije napustiti klub, ali se već prave novi planovi.

Već se spekuliše o nekolicini igrača, među njima je ni manje ni više nego jedan od najboljih fudbalera sveta u ovom trenutku - Mohamed Salah. Egipatski as je u pregovorima sa Liverpulom oko produžetka saradnje i tu je "zapelo". Problem je novac, Salah navodno traži oko 500.000 funti nedeljno, klub sa "Enfilda" na to ne želi da pristane.

Sve to planira da iskoristi Juventus. Prema pisanju italijanske "Gazete", tim iz Torina je spreman da ponudi egipatskom fudbaleru traženu svotu novca i da ga upari sa Vlahovićem i još nekim igračima. Cilj je napad na trofej Lige šampiona.

Pored Salaha se spominju Pol Pogba, Antonio Ridiger, Domeniko Berardi i nekolicina drugih imena. Deluje da će tokom letnjeg prelaznog roka u Torinu imati pune ruke posla.

Što se Liverpula tiče, Salah je više puta naglasio da želi da ostane, ali je jasno da su finansije kamen spoticanja. U klubu postoji hijerarhija zarade i svota preko koje ne žele da idu, a prema trenutnim zahtevima Mohamed bi bio postao skoro duplo plaćeniji od Virdžila Van Dajka, Alisona, Sadija Manea...