JASNA PORUKA

PA NISMO DOŠLI U ŠETNJU, OVO JE RUTINSKA POBEDA: Piksi zadovoljan igrom Srbije - Bilo je prelepih akcija!

Autor Nebojša Marković

Selektor Srbije sumirao utiske nakon minimalne pobede nad Mađarskom.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je i petu uzastopnu pobedu, a prvu u mundijalskoj godini. "Orlovi" su autogolom Žolta Nađa savladali Mađarsku 1:0.

Nakon meča, selektor Dragan STojković bio je zadovoljan učinjenin, konstatovavši da je ostvarena sigurna pobeda.

"Odigrali smo veoma dobro, veoma ozbiljno, nismo nijednog momenta pomislili da potcenimo Mađarsku ili da smo došli ovde u šetnju. Jednostavno, igrači su dali, pa ne baš maksimum, ali ono što smo tražili. Jedna rutinska pobeda, bilo je prelepih akcija. Napravili smo i maksimalan broj izmena, svi su osetili travu ovog prelepog stadiona", rekao je Stojković posle meča za "Sportklub".

Selektor Srbije je zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala.

"Iz mog ugla, mislim da je rutinska pobeda. Mogla je da bude izražena i sa većim brojem golova. Rezultat nije toliko bitan koliko utisak i shvatanje igre koju želimo da razvijemo u narednom periodu."

Piksi je ovaj meč iskoristio i da testira igrače na drugačijim pozicijama, poput Alekse Terzića koji je igrao na mestu štopera.

"Bilo je prinudnih izmena, koje su tražili igrači zbog prethodnog neigranja. Nismo želeli ništa da rizikujemo, jer za četiri dana imamo ponovo utakmicu. I momci s klupe su ostavili dobar utisak", podvukao je Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije.