DAVNO BEŠE!

SEĆATE LI SE POSLEDNJEG MEČA ITALIJE NA MUNDIJALU? Suarez je UGRIZOM šokirao svet, a naredni će čekati bar 12 godina!

Autor Nebojša Marković

Prošao je 2.831 dan od poslednjeg meča Italije na prvenstvima sveta, a do narednog će proteći još najmanje četiri godine...

Izvor: Profimedia

Neverovatna senzacija odigrala se u četvrtak uveče u Palermu! Italija je doživela šokantan poraz na domaćem terenu, izgubivši u baražu za Svetsko prvenstvo od Severne Makedonije - 1:0!

Aleksandar Trajkovski je majstorijom u nadoknadi vremena šokirao prvake Evrope, koji će tako propustiti i drugo uzastopno Svetsko prvenstvo. A sećate li se njihovog poslednjeg meča na Mundijalima?

Italija je uspela da 60 godina ne propusti nijedno planetarno takmičenje, a sada je nanizala dva neuspeha u nizu. Severna Makedonija će u utorak 29. marta igrati u finalu baraža protiv Portugala, dok će se Italijani sećati 24. juna 2014. godine!

Tog dana je Italija odigrala svoj poslednji meč na Svetskim prvenstvima, na turniru u Brazilu. Bio je to susret 3. kola grupne faze u Natalu, a Urugvaj je savladao "azure" 1:0 golom Dijega Godina u 81. minutu i poslao ih kući.

Ovaj meč ostao je upamćen po potezu Luisa Suareza iz 79. minuta, kada je ugrizao Đorđa Kjelinija za levo rame. Bio je to već treći takav incident Suareza u njegovoj karijeri, zbog čega je Urugvajac bio kažnjen suspenzijom od četiri meseca.

A evo kako je tada izgledala startna postava Italije:

Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Darmijan, Verati, Markizio, De Šiljo - Pirlo - Imobile, Baloteli. Selektor je bio Ćezare Prandeli, a Italija je završila na trećem mestu, iza Kostarike i Urugvaja i ispred Engleske.

Sada će morati da sačekaju najmanje 12 godina do svog narednog susreta na najvećoj fudbalskoj sceni...

Izvor: Wikipedia/printscreen