Sve je otvoreno

TOTALNO LUDILO U KVALIFIKACIJAMA ZA SVETSKO PRVENSTVO: Posle gola koji je primio Borjan ništa se ne zna, a SAD strepi!

Autor Nikola Lalović

Pogodak Selsa Borhesa i lopta u mreži Milana Borjana otvorila je sve opcije.

Izvor: Profimedia

Poznata je većina učesnika Svetskog prvenstva, dobili smo i sve timove koji će direktno na Mundijal iz Azije i Južne Amerike, u Evropi je odigrano polufinale baraža, samo se ništa ne zna u Severnoj i Centralnoj Americi.

Očekivalo se da Milan Borjan i Kanada prvi obezbede plasman u Katar, ali oni su na gostovanju izgubili od Kostarike i moraće u jednom od naredna dva kola da traže bodove za prolazak dalje. Iako je kraj marta, makar do 27. kada Kanađani igraju sa Jamajkom neće se znati nijedan putnik za Katar iz ovih kvalifikacija!

Golom u nadoknadi prvog poluvremena Kostarikanci su ostali u igri za prolazak dalje, a Kanađani su za sada i dalje prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali im je potreban makar još bod u preostala dva meča sa Jamajkom i Panamom kako bi otišli na Mundijal.

Evo i gola koji je Milan Borjan primio, a koji je oduševio Kostariku:

 U derbiju ove zone SAD i Meksiko su odigrali bez golova, a Jamajka i Salvador su podelili bodove u derbiju začelja, a Panama je propustila šansu da se popne na tabeli pošto je odigrala nerešeno sa Hondurasom.

Ostaju još dva kola ovih kvalifikacija, jedno se igra 27. i 28. marta, a drugo 31. a nijedan tim još uvek nije prošao na Mundijal. Iz CONCACAF zone tri tima idu dalje direktno, a jedan u interkontinentalni baraž, a stanje na tabeli je trenutno ovakvo.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Kanada samo matematički nije overila prolaz dalje, a Meksiko i SAD sa po 22 boda su jako blizu. Amerikanci naredni meč igraju sa Panamom i to je verovatno ključni duel sledećeg kola. 

Kostarika za sada drži četvrto mesto koje vodi u baraž, ali se nada da bi pobedama nad Salvadorom i SAD u poslednja dva kola mogla da se dočepa direktnog plasmana u Katar.

U principu oči će najviše biti uprte u Amerikance, kojima bi dva poraza mogla da odnesu ne samo šansu za direktan plasman, nego nade i da mogu u baraž!

Tagovi