Neuništiv

OVO SU NAJSTARIJI TRENERI NA SVETU - LEGENDARNI SRBIN JE DRUGI NA LISTI: Sa 75 godina i dalje radi, evo i gde!

Autor Nikola Lalović

Možda ste zaboravili na njega, ali on ne odustaje od fudbala.

Izvor: MN Press

Proslavljeni srpski trener Ljupko Petrović u maju će proslaviti 75. rođendan, ali ga to ne ometa da i dalje uživa u trenerskom poslu.

Stručnjak koji je davne 1991. godine odveo tadašnju generaciju Crvene zvezde do titule prvaka Evrope trenutno radi u Vijetnamu, kao strateg Tan Hoe, a Internacionalni centar za sportske sudije (CIES) objavio je podatak da je Petrović u ovom trenutku drugi najstariji aktivni trener sveta!

Bogatu trenersku karijeru Petrović je počeo u prvoj polovini osamdesetih godina, radeći kao strateg u omladinskoj školi Osijeka.

Nizali su se potom brojni klubovi, a osim beogradskih crveno-belih, radio je u Vojvodini, Espanjolu, Penjarolu, PAOK-u, Levskom, Liteksu, sofijskom CSKA...

Ispred Srbina je samo rumunski stručnjak Mirčea Lučesku, koji u 77. godini komanduje fudbalerima kijevskog Dinama i koji je dugo odbijao da ode iz Ukrajine kada je rat u toj zemlji počeo. 

Na trećem mestu je legendarni Roj Hodžson koji se vratio u Premijer ligu i preuzeo je ove sezone Votford sa kojim pokušava da opstane u ligi. 

Pogledajte Top 10:

Izvor: CIES