OBEĆANJE

MAKEDONCE ČEKA BOGATSTVO AKO NAPRAVE NOVU SENZACIJU! Srušili su Italiju, sledi Portugal, a poznata je i NAGRADA!

Autor Nemanja Stanojčić

Premijer je ušao u avion u kom su bili fudbaleri i otkrio koliko novca će država izdvojiti ako prođu na Svetsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia

Napravila je Severna Makedonija veliko iznenađenje u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo. Svi su očekivali da će o plasmanu odlučivati duel Italije i Portugala, tako nisu mislili i oni. Uspeli su da eliminišu tim Roberta Manćinija i da nastave svoju bajku.

Da bi prošli na Mundijal moraće da naprave još jedan korak. Čeka ih duel sa Portugalom u Portu. Moraće da pobede Kristijana Ronalda i ekipu da bi otišli na planetarnu smotru. Za to će imati još jedan dodatni motiv, pošto im je obećana novčana premija ukoliko prođu.

Pred sam put je premijer Dimitar Kovačevski ušao u avion u kom su se nalazili fudbaleri i obećao da će država izdvojiti određena sredstva kao nagradu za njih ako odu u Katar.

"Vi ste za nas prvaci, pobednici i naš ponos. Verujemo u vas i želimo vam uspeh protiv Portugala. Najmanje što mi možemo da uradimo jeste da izdvojimo premiju od 500.000 evra ako prođete na Mundijal", poručio je Kovačevski.

Severna Makedonija je prošle godine po prvi put igrala na Evropskom prvenstvu, a tokom kvalifikacija za Mundijal je pobedila i Nemačku. Podsetimo, Srbija je ostvarila direktan plasman na takmičenje tako što je u Lisabonu pobedila Portugalce. Mogu li i Makedonci stopama "orlova"?