UVEREN JE!

JA SAM UVEK FAVORIT, NEMA MUNDIJALA BEZ PORTUGALA: Ronaldo je plakao zbog Srba, ali neće zbog Makedonaca - POBEDIĆEMO!

Autor Nebojša Marković

Kristijano Ronaldo je samouveren pred meč odluke u utorak uveče (20.45).

Izvor: Profimedia

Bliži se finiš kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a Portugal će u utorak biti jedna od reprezentacija kojoj je sada "biti ili ne biti".

Ekipa koju na terenu predvodi Kristijano Ronaldo igra finale baraža protiv Severne Makedonije, a prva zvezda tima spremna je za taj susret.

Portugal je u kvalifikacijama završio na drugom mestu, iza Srbije, pa je morao da ide u baraž. U polufinalu su savladali Tursku u četvrtak (3:1), pa će u utorak pred sobom imati poslednji izazov u borbi za odlazak na Mundijal.

"Sutra je finale i mi smo spremni. Da li smo favoriti? Ne razumem to baš, ali ja uvek smatram sebe favoritom, kod kuće ili u gostima. Mi znamo da ako pobedimo, idemo na Svetsko prvenstvo. Ako izgubimo, gotovo je. Imamo odgovornost da budemo pozitivni i pobedimo", rekao je Kristijano Ronaldo za portugalski "Sport TV".

Iznenađujuće, njihov rival je Severna Makedonija, koja je usred Italije šokirala domaću selekciju, inače aktuelnog prvaka Evrope.

"Makedonija jeste iznenadila, uradila je to na mnogo utakmica, ali verujem da nas sutra neće iznenaditi. Portugal će biti bolji i otići će na Svetsko prvenstvo."

Ronaldo je poručio da je spreman za meč.

"Osećam se dobro, kao i uvek. Još jedan dan u kojem ću biti spreman, ja i moji saigrači."

Na pitanje ima li Svetskog prvenstva bez Kristijana Ronalda, petostruki osvajač Lige šampiona je bio jasan.

"Nema Svetskog prvenstva bez Portugala, ovde nema pojedinaca. Ovo je grupa, dakle svi zajedno", rekao je Ronaldo.