ZAMISLITE TO!

RUSI SMISLILI KAKO DA PREVARE UEFA I ČEFERINA: Suspendovani su, ali spemaju MANEVAR kojim će ponovo igrati fudbal!

Autor Milutin Vujičić

Teško da će im poći za rukom, ali njihovo je da probaju.

Izvor: Profimedia/YouTube/RT/Printscreen

Fudbalska reprezentacija Rusije izbačena je iz baraža za Svetsko prvenstvo nakon vojne invazije Rusije na Ukrajinu, a uprkos tome što su se žalili čak i Sportskom sudu za arbitražu u Lozani - odbijeni su.

Ostalo im je samo da igraju utakmice "iza zatvorenih vrata" u turobnoj atmosferi, ali imaju novi plan. Nakon što su im FIFA i UEFA uveli sankcije, Rusi su smislili kako da ostanu aktivni na međunarodnoj sceni i izbegnu suspenziju koju su mnogi kritikovali da nije pravedna.

Fudbalski savez Rusije sada razmišlja da istupi iz UEFA i da se priključi Fudbalskoj federaciji Azije (AFC) prenosi britanski list "Dejli Mejl" u današnjem broju.

Ovakav manevar omogućio bi reprezentaciji Rusije i njihovim klubovima, koji su takođe izbačeni iz takmičenja UEFA, da ponovo igraju međunarodne utakmice. Međutim, jasno je da to uopšte neće biti lako pošto im je pre svega potrebno odobrenje iz Azije, a koja se inače tokom čitavog sukoba drži po strani.

Verovatno će Rusi vršiti pritisak na Fudbalsku federaciju Azije (AFC), dok je opet i pitanje da li bi nakon završetka rata mogli da se vrate pod okrilje UEFA, pošto bi iz Niona mogli da "teraju mak na konac".

Ne bi ovo naravno bilo prvi put da su zemlje menjale konfederacije, tako Izrael i Kazahstan nastupaju pod okriljem UEFA, dok je Australija članica AFC. Ipak, potpuno drugačija situacija je u ovom trenutku jer je Rusija suspendovana zbog rata i to nije trajno stanje.