PRVI TRENER!

KAKO VREME LETI - LEGENDARNI GOLGETER DOBIO POSAO KARIJERE: Nekad je tresao mreže, a sad preuzima evropskog velikana!

Autor Nebojša Marković

Rud van Nistelroj će, po svemu sudeći, dobiti najvažniji posao svoje dosadašnje trenerske karijere.

Izvor: Profimedia

Mnogi ljubitelji fudbala će se od narednog leta osećati bar malo starije - naročito kada budu videli ko će biti novi trener PSV Ajndhovena.

Na tu poziciju stiže legendarni holandski napadač Rud van Nistelroj!

Čovek koji mnogi pamte po partijama u dresu Mančester junajteda i Real Madrida, dobiće najveći posao u dosadašnjem toku trenerske karijere, prenosi holandski "Ed".

Ovaj 45-godišnji Holanđanin i nekadašnji golgeter PSV-a dobiće do sada najvažniji trenerski posao, pošto će naslediti Rodžera Šmita, nakon njegove dve sezone na toj poziciji.

Van Nistelroj je igračku karijeru završio 2012. u Malagi, od 2014. do 2016. je bio pomoćnik u reprezentaciji Holandije, a tu funkciju i dalje obavlja od 2019. Od 2018. do prošle godine je bio trener omladinaca PSV-a, kada je i preuzeo mesto trenera mladog tima.

Sada će Van Nistelroj biti promovisan na mesto šefa struke seniorskog tima i potpisaće ugovor na dve ili tri godine. To će biti prva prava prilika u seniorskom trenerskom poslu za nekadašnjeg golgetera.

PSV, šampion Evrope iz 1988. godine, i dalje je u igri za titulu prvaka Holandije, pošto imaju dva boda manje od prvoplasiranog Ajaksa na sedam kola pre kraja sezone.