Fudbal

TRAGEDIJA! DOKTOR STRADAO U NEREDIMA NAVIJAČA! Napravili HAOS jer ne idu na Mundijal, pala žrtva u neredima!

Autor Mladen Šolak

Strašna vest sa stadiona u Abudži.

Izvor: Twitter/Samuel Odiase

Fudbalski savez Zambije potvrdio je da je lekar Džozef Kabungo preminuo u utorak uveče dok je bio na poslu tokom utakmice Nigerija - Gana. Na tom meču Gana je postala prva afrička reprezentacija koja se plasirala na Mundijal u Kataru, dok su Nigerijci prvi put od 2006. ostali bez Mundijala. Zbog toga je na terenu nastao haos kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren.

Nažalost, smrt doktora bacila je u senku sve vesti o toj utakmici, a u zvaničnom saopštenju iz Zambije piše da cela fudbalska zajednica te zemlje saučestvuje u bolu pokojnog lekara, uz potvrdu da je stradao u Abudži.

Doktor Kabungo je bio zadužen za doping-test, bio je prisutan i u prethodnim kvalifikacionim ciklusima za Mundijal 2012, a trebalo je i da bude deo zdravstvenog osoblja i na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Ovako su izgledali neredi:

Predsednik FS Zambije rekao je da je prerano donositi zaključke o njegovoj smrti.

"Svakamo da je prerano da se bavimo detaljima uzroka njegove smrti, ali ćemo sačekati potpuni izveštaj Fudbalske federacije Afrike i FIFA o tome šta se tačno dogodilo. Bio je posvećen i veoma voljen član naše fudbalske zajednice i njegov uticaj je bio ogroman, pošto je bio deo tima Zambije koji je osvojio Kup Afrike 2012. godine", navedeno je.