LUDO!

RONALDO IDE U KATAR DA OBORI REKORD SVETSKIH PRVENSTAVA: Ovo nikad niko nije uradio, a Kristijano bi mogao u 38. godini!

Autor Nebojša Marković

Portugalac se nikad ne umara kada je obaranje rekorda u pitanju...

Izvor: MN Press

Kada je Aleksandar Mitrović tog 14. novembra postigao pogodak u 90. minutu utakmice i poslao Srbiju na Svetsko prvenstvo, mnogi ljubitelji fudbala širom sveta su strahovali da bi Mundijal u Kataru mogao da prođe bez Kristijana Ronalda.

Ipak, Portugal je uspeo da se preko baraža domogne završnog turnira, a na njemu bi legendarni Ronaldo mogao da uradi nešto što niko u istoriji fudbala nije!

Portugal je prvo savladao Tursku, a onda i Severnu Makedoniju na putu ka Svetskom prvenstvu, na kojem će Ronaldo imati priliku da postane jedini čovek u istoriji koji je postigao gol na pet različitih Mundijala!

Ovaj 37-godišnji fenomen nastavlja da prkosi svojoj krštenici i da obara rekorde, a tokom turnira koji je na programu od 21. novembra do 18. decembra mogao bi da sruši još jedan.

Ovo će mu biti peti Mundijal u nizu, pošto je igrao na svakom turniru od 2006. godine u Nemačkoj. Taj podvig će ostvariti i Lionel Mesi sa Argentinom, ali kako on nije bio strelac nijednog gola na turniru 2010, neće moći da ostvari ono što će Ronaldo juriti u Kataru.

Kristijano je postizao po jedan gol na Mundijalima 2006, 2010 i 2014, dok je pre četiri godine postigao četiri pogotka.

Uz to, Ronaldo je uz Asamou Đana iz Gane jedini fudbaler u istoriji koji je postizao gol na devet uzastopnih velikih takmičenja (Mundijal, EURO, Kopa Amerika, Afrički kup nacija), a sada bi Portugalac mogao da "veže" i deseti takav turnir, počevši od Evropskog prvenstva 2004...