Svi se nadaju

OSTALE SU JOŠ 3 VIZE ZA KATAR, EVO KO SE BORI ZA SVETSKO PRVENSTVO: Bejl čeka kraj RATA, a Degenek Emirate!

Autor Nikola Lalović

Evo šta nas još čeka.

Izvor: Profimedia

Iako je mnogo toga gotovo, iako se znaju gotovo svi putnici na Svetsko prvenstvo u Katar tri mesta su još uvek otvorena i znaćemo tek u junu ko ide dalje. 

Solomonska ostrva koja su senzacionalno došla do finala plejofa Okeanije nisu mogla ništa protiv Novog Zelanda i ova selekcija je sa laganih 5:0 prošla u interkontinentalni plejof. Tu ih čeka Kostarika koja je u poslednjem kolu kvalifikacija u COCACAF zoni savladala SAD 2:0, ali je završila iza Kanade, Meksika i Amerikanaca.

To znači da će u junu 2022. godine morati u meču sa Novim Zelandom da odluče ko će ići u Katar. U drugom paru interkontinetalnog plejofa sastaju se, takođe 13. ili 14. juna, Peruanci kao tim iz Južne Amerike sa pobednikom azijskog baraža. Tu su se kao treći u svojim grupama plasirali Ujedinjeni Arapski Emirati i Australija.

A naravno ostao je i jedan par evropskih kvalifikacija. Geret Bejl je uspeo da Vels odvede dalje i da pobedom nad Austrijom dođe na korak od Katara sa nacionalnim timom. Ipak, zbog rata u Ukrajini duel Škotske i Ukrajine je pomeren, tako da čekamo i da se odigra ta utakmica kako bi znači još jednog putnika. 

Tagovi