Promena!

BORJAN IDE NA MUNDIJAL, ALI NE BRANI U NIŠU: Stanković mora da menja - vraća se čovek koji UVEK POBEĐUJE!

Autor Dušan Ninković

Iskusni golman Zoran Popović dobiće priliku za peti nastup u prvenstvu ove sezone.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će u Nišu (subota, 16:15) nastaviti borbu za šampionsku titulu, ali među stativama neće biti Milana Borjana. Iskusni čuvar mreže prethodnih dana imao je obaveze u nacionalnom timu, pa iako nije branio protiv Kostarike u poslednjem meču kvalifikacija, očekuje se da dobije nekoliko dodatnih dana za odmor.

Golman koji je bio deo velikog uspeha kanadske reprezentacije tako će propustiti gostovanje Radničkom, a to verovatno znači da će među stative ponovo Zoran Popović. Nekadašnji golman Voždovca imaće priliku da upiše sedmi nastup u ovoj sezoni, a svaki od njegovih prethodnih izalazaka na teren završio se pobedom Zvezde!

Popović je u dosadašnjem delu sezone branio na četiri meča u Superligi, kao i na po jednoj utakmici Kupa Srbije i grupne faze Lige Evrope.

Možda je baš taj meč u Razgradu protiv Ludogoreca detalj koji će navijači Crvene zvezde najduže pamtiti. U odsustvu Milana Borjana, Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića, uz prinudnu formaciju u kojoj su nastupili crveno-beli, Popović je sjajno komandovao odbranom i pokazao da Dejan Stanković na njega uvek može da računa.

Tada je morao jer je gostovanje u Bugarskoj propuštao i mladi Miloš Gordić, koji bi sada mogao da bude u konkurenciji za tim. Ipak, stiče se utisak da će trener Zvezde igrati na sigurno i opredeliti se za iskusnijeg čuvara mreže.

Svi mečevi Zorana Popovića ove sezone:

  • Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4 (26. septembar)
  • Ludogorec - Crvena zvezda 0:1 (30. septembar)
  • Crvena zvezda - Metalac 3:1 (3. oktobar)
  • Inđija - Crvena zvezda 0:1 (18. novembar)
  • Mladost - Crvena zvezda 1:5 (21. novembar)
  • TSC - Crvena zvezda 2:3 (16. decembar)