Evo šta kaže

BEKAM GLEDAO PORAZ SRBIJE? ŠOKIRAO JE MNOGE SVOJOM IZJAVOM: Jedva čekam da ih gledam na Mundijalu, mogu da iznenade!

Autor Nikola Lalović

Dejvid Bekam je izdvojio svoje favorite.

Izvor: Profimedia

Približava se Svetsko prvenstvo u Kataru, a dok Srbija čeka rivale na žrebu koji će biti održan u petak od 18 časova oglasi se i Dejvid Bekam. 

Nekadašnji vođa reprezentacije Engleske sada je govorio o tome koga smatra za najbolje timove u Kataru, a neki njegovi utisci su iznenadili mnoge. 

"To je veliki trenutak za sve u Kataru i vrlo inspirativan. Za Katar je to prilika da pokaže svoju zemlju i svoju ljubav prema fudbalu, svojoj istoriji i kulturi. Dolazak nekih od najvećih igrača u ovom sportu je veliki trenutak za zemlju i regiju", rekao je Bekam koji je jedan od ambasadora turnira.

A možda je Bekam gledao i poslednji meč Srbije, jer je među favorite iz senke za osvajanje turnira svrstao i Dance! Ova selekcija je na svom terenu nanela prvi poraz našem timu posle osam mečeva, sa uverljivih 3:0.

"Moja očekivanja od Engleske su uvek velika. Smatram da je ovo prava prilika za nas. Ulazimo na turnir u dobroj formi, moramo tako da nastavimo. Kada razmišljate o favortima automatski govorite o Brazilu, Argentini i Francuskoj. Sve su to velike nacije koje su osvojile mnoge turnire. Međutim, jedva čekam da vidim Dansku! Mislim da bi oni mogli biti jedno od iznenađenja", poručio je.

On je svojevremeno kao igrač nastupio na tri Munidjala i dobro zna kakva euforija sada vlada među svim igračima koji se nadaju odlasku na Mundijal.

"Žreb je nešto čemu se uvek veselite i kao igrač i navijač. Za igrače je uzbudljivo da upoznaju svoje protivnike i zda sazhnaju za koga će da se pripremaju. Trenutak je da igrači i navijači shvate da je Mundijal pred vratima i da atmosfera počne da se gradi", dodao je on. 

A iako mnogi misle da igranje Svetskog prvenstva u novembru je po njemu odlična ideja. 

"Kad dođete do kraja sezone, iscrpljeni ste i potrebno je neko vreme da se oporavite, više od nekoliko nedelja. Ovoga puta biće to sredina sezone, tako da je ovo savršeno za engleske igrače, ali i za druge timove", zaključio je Dejvid Bekam. 

Tagovi