Fudbal

TRAŽE DA SE PONIŠTI BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO! Hoće da igraju ponovo, žale se zbog "SKANDALOZNOG" suđenja!

Autor Mladen Šolak

Ne mogu da se pomire sa porazom

Izvor: Profimedia

Završne borbe za plasman na Svetsko prvenstvo u Africi donele su veliku dramu, nasilne scene, pa čak i jedan smrtni slučaj.

Dan pred žreb za Mundijal u Kataru, Fudbalski savez Alžira zahteva da bude poništena utakmica te reprezentacije protiv Kameruna, jer dovode u pitanje rad sudije iz Gambije, Bakarija Gasame. Kamerunci su u toj utakmici izborili plasman golom za konačnih 2:1 posle slobodnog udarca u 124. minutu, a Alžirci su uložili žalbu na taj skor i zahtevaju ponavljanje meča.

"Fudbalski savez Alžira je rešen da koristi sva pravno dozvoljena sredstva da bi odbranio svoja prava i da bi meč bio ponovljen pod uslovima koji garantuju iskrenost i nepristasnost sudije. Takođe, zahtevamo da se pokrene istraga u nadležnim telima FIFA koja će pokazati kakvo je bilo suđenje na utakmici Alžir - Kamerun", navedeno je u saopštenju, objavljenom u četvrtak.

Kamerunci su prošli golom u gostima (2:1), nakon što je u prvom meču Alžir slavio 1:0. Napadač alžirske reprezentacije Islam Slimani dao je dva gola na "spornoj" utakmici, ali su poništena posle konsultovanja VAR tehnologije - jedan zbog ofsajda, drugi zbog igranja rukom. Odmah posle poraza i neuspeha u kvalifikacijama, predsednik Fudbalskog saveza Alžira podneo je ostavku.

Alžir je četiri puta učestvovao na Svetskom prvenstvu - 1982, 1986, kao i 2010. i 2014. S obzirom na to da je malo verovatno da će FIFA uslišiti ovaj apel, izvesno će propustiti i ovogodišnji Mundijal.