Zarazno je!

OVO JE HIMNA SVETSKOG PRVENSTVA! Uz nju ćemo gledati fudbal - da li su uspeli da nadmaše Šakiru?! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Svetsko prvenstvo u Kataru pratiće niz pesama, a prva od njih trebalo bi da parira himni iz 2010. godine. Ima prizvuk Afrike, ali i Amerike i Azije!

Izvor: YouTube/FIFA/Printscreen

Znate uz šta ćete đuskati celog leta?

FIFA je predstavila prvu zvaničnu pesmu za Mundijal u Kataru, već se zna da će ih biti još, a njen ritam veoma je zarazan. Deluje da su ovakvom numerom organizatori Svetskog prvenstva pokušali da zasene Šakiru i njenu pesmu "Vaka Vaka" koja je postala hit 2010. godine.

Prva pesma koja najavljuje Mundijal u Kataru je R&B i rege fazonu, veoma veselog ritma i nastala je kombinacijom stilova sa različitih krajeva planete. U njenom stvaranju učestvovali su umetnici sa više kontinenata, a izvode je Amerikanac Trinidad Kardona, zatim David koji je zadužen za afrobit deo i Aiša koja u ovoj numeri predstavlja Katar.

Pesma se zove Hayya Hayya (Better Together), a pored fudbalskih stadiona možemo da je zamislimo kako se pušta i u diskotekama ili u barovima na plaži. Mogla baš na to i asocira pesak na kojem je sniman spot u kojem mogu da se vide zastave zemalja učesnica, a koji je kasnije izmontiran sa legendarnim trenucima.

Tako se tokom snimka vide i kultne ličnosti Mundijala poput Dijega Maradone, Rodžera Mile, Zinedina Zidana, Kristijana Ronalda, Nejmara,...

Poslušajte pesmu koja će biti hit naredne jeseni:

Himna Mundijala u Kataru
Izvor: Youtube/FIFA