BIĆE ZANIMLJVO

LALATOVIĆ PROTIV SVOJE VOJVODINE JURI OPSTANAK: Sa "fenjerašem" uzeo više bodova od Novosađana ovog proleća!

Autor Milutin Vujičić

Vojvodina je u seriji od pet poraza, dok Radnički nije izgubio prethodnih pet mečeva.

Izvor: MN Press

Nenad Lalatović iznenadio je sve odlukom da se zimus vrati u domaći fudbal i preuzme "fenjeraša" Radnički iz Kragujevca. Ponovo je pokazao da je sjajan trener pošto su njegovi fudbaleri u prethodnih pet mečeva nisu primili gol, a uspeli su i da slave u tri meča čime su se vinuli na 14. mesto.

Ipak, put do opstanka je i dalje dugačak, pa bi bilo izuzetno poželjno za njih da slave i protiv Vojvodine koja im dolazi u goste u subotu od 14 časova.

Dobro je poznato da Lalatović ima dugu istoriju sa Vojvodinom, najuspešniji je trener u istoriji kluba i vodio ih je u dva mandata, ali se nisu rastali na najlepši način pošto mu ugovor nakon prošlog leta nije produžen - iako je želeo da ostane u Novom Sadu.

"U goste nam dolazi klub sa velikom tradicijom za koji me vežu posebne emocije, s obzirom na ostvarene rezultate i osvojen trofej u finalu Kupa Srbije. Vojvodina je odlična ekipa, sa dosta kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima, koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. To je ekipa koja ukoliko ima svoj dan, može da pobedi bilo koji tim u ligi. Zbog toga od mojih igrača očekujem da sutra budu maksimalno skoncentrisani, motivisani i odgovorni u izvršavanju svojih zadataka, jer samo na taj način možemo doći do pobede", rekao je Lalatović pred meč i dodao da ga raduje atmosfera u ekipi, a pozvao je i navijače da ih podrže u što većem broju da Radnički opstane u ligi.

"Nažalost, Voji Ubiparipu je preminuo otac i on trenutno nije sa nama. Ja ovim putem želim da izjavim najiskrenije saučešće njemu i njegovoj porodici. Gajić se još uvek nije oporavio od povrede, dok će Varjačić i Brnović propustiti sutrašnju utakmicu zbog kartona. Situacija, dakle, nije nimalo sjajna, ali siguran sam da će oni igrači koji sutra budu na teren uspeti da iznesu teret utakmice".

Zanimljivo je da Lalatović kao trener ima skor od sedam pobeda, dva remija i dva poraza protiv Vojvodine, pa će novi šef struke Dragan Radojičić imati pune ruke posla kako da zaustavi njegov Radnički.

"Puni samopouzdanja krećemo za Kragujevac. Izuzetno cenim i poštujem kolegu Lalatovića, sa kojim sam veoma blizak. On je postao ekspert za Super ligu, nema kluba u kom je radio, a da nije postigao uspeh, izvukao je sada i Radnički iz opasne zone. Ipak, ja verujem u moje momke, oni imaju kvalitet i potreban nam je samo jedan dobar rezultat da preokrenemo situaciju i ja se nadam da će to biti sutra u Kragujevcu", poručio je Radojičić.